NYHETSARENAN

23 juli, 2020

Skapa resultat hos medarbetarna med hjälp av Hälsorelaterad Prestation (HRP)

Bättre hälsa innebär även bättre prestation då den fysiska kroppen fungerar bättre likväl som den mentala förmågan förbättras. Man kan genom detta tydligt mäta förbättringar inom arbete. Men enbart träning oh kost behöver inte betyda ökad prestation utan det behövs justering går djupare och inom olika delar av livspusslet.

1 juli, 2020

Tystnadskulturer och psykologisk trygghet på jobbet

I mitt yrke som psykolog har jag, Christer Borg, genom åren sett hur såväl enskilda som grupper och ledare skapar eller förvärrar problem i privat- och yrkesliv genom att inte kommunicera uppriktigt. När så är fallet dominerar rädslan beteendet och modet att tala om det som är viktigt för mig och övriga i sammanhanget sviker.

12 juni, 2020

Hur kan du boosta din hjärna för gott humör?

Genom att förstå och skaffa mer kunskap om vår analoga hjärna kan vi möta digitaliseringen och se vilka möjligheter som erbjuds, menar Författaren och föreläsaren Mike Florette. Han hävdar att vissa delar av hjärnan fortfarande är kvar på stenåldern och har inte utvecklats i takt med digitaliseringen.

5 juni, 2020

Mer insikter om kvinnohälsa = färre sjukskrivningar?

Katarina Wilk är hälso- och medicinjournalist, författare och har själv upplevt svåra symptom under förstadiet till klimakteriet där hon brottats både med missuppfattningar och okunskap från vården och andra människor runt omkring henne. Förutom att det påverkar privatlivet så påverkas ofta även prestationen på jobbet. Med rätt hjälp och insyn i dessa problem kan man vända den trenden.

28 maj, 2020

Gnälliga människor på arbetsplatsen – vad kan det få för konsekvenser?

Upplever du att att det gnälls mycket på din arbetsplats? Då är du inte ensam. Psykologen och föreläsaren Liria Ortiz som forskat om ämnet gnäll berättar hur stort problemet egentligen är och vad konsekvenserna blir om gnället får fritt utrymme. Hur påverkar det dig på individnivå och organisationen i det stora hela?

Populära inlägg

KONTAKTA OSS

Vi hjälper dig hitta rätt föreläsare för ditt event.

Genom att skicka godkänner du våra användarvillkor
Tack för att du vill ta del av vårt nyhetsbrev!

Om Curemo

Vi vill att alla företag och organisationer ska ha möjlighet att investera i sina anställdas hälsa, välmående och utveckling genom bättre kunskap och redskap. Därför erbjuder vi som enda hälsoportal, direktbokning med erfarna föreläsare. Det ska vara snabbt, enkelt och prisvärt att boka föreläsare till ditt evenemang. Vi vänder oss till både små och stora företag och organisationer. Inga mellanhänder eller extra avgifter utan du bokar direkt med föreläsaren.

Läs mer