Taino Bendz lär dig bli mer fokuserad och mindre stressad i en värld med ständig uppkoppling!

Ställer du dig ibland frågan ”Vad har jag egentligen lagt min tid på idag?”
Blir du distraherad av den ständiga mailströmmen?
Tar du ibland en ”snabbkoll” på social medier och inser först 30 minuter senate att du blivit uppslukad?

Du är inte ensam! Varje år scrollar en genomsnittlig person höjden av Mount Everest på sin telefon och använder den det första de gör på morgonen och det sista på kvällen.  

Digital teknik är fantastisk och kan göra oss mer effektiva, produktiva och nära andra människor. Men den är också distraherande, beroendeframkallande och kan leda till både stress, försämrad produktivitet och hälsa. Taino delar med sig av forskning på ett lättilgängligt sätt, men har framför allt fokus på praktiska vaneförändringar – så förbered dig på att bli utmanad!

Exempel på innehåll: vad är digital balans? Vilka effekter pekar forskningen på av obalanserad användning av digital teknik? Myten ”multitaskning”; deep work; praktiska vanor för förbättrad digital balans, t.ex. Pomodoro-metoden, mailboxing, reducera distraktioner.

 
Tainos top tre tips
1. Stäng av notiser på telefonen. Det må låta simpelt men detta är ett fantastiskt sätt att ta kontroll över din uppmärksamhet och din tid. Fundera över vilka notiser som är absolut nödvändiga. Informera både på jobbet och privat hur man bäst når dig om det är bråttom – då slipper du hålla ständig koll på mailen, messenger, sociala medier.
 
2. ”Time boxa” delar av din dag. Endast 2.5% av människor kan faktiskt multitaska, resten av oss slösar energi, ökar stress och försämrar resultatet varje gång vi hoppar mellan uppgifter. Istället för att göra allt samtidigt och gå igenom dagen upptagen och oproduktiv, sätt av delar av dagen då du endast fokuserar på en uppgift i taget. Och du, stäng av mailen!
 
3. Skärmfritt umgänge.  Varesig det är på jobbet eller privat så försämras relationer av mobilen, paddan, eller datorn. Undermedvetet får vi en känsla att vi är mindre viktiga, och även om vi inte plockar upp telefonen pockar den på vår uppmärksamhet. Testa telefonfria möten på jobbet, skärmfri middag hemma eller varför inte en skärmfri fika med vänner. 
Vad kunder upplevt efter att ha arbetat med Taino:

– Förbättrat fokus och produktivitet

– Minskad stress och ökat välbefinnande

– Förstå hur digital teknik påverkar vår mentala hälsa

– Förbättrade relationer och kommunikation med människor omkring en

 

Taino Bendz är ingenjör med 10 års erfarenhet från flera olika industrier. När han fick barn insåg han hur han själv ibland prioriterade dator och telefon framför sitt barn och bestämde sig för att ändra sig själv, och driva en förändring i samhället. Han har startat initiativet Phone Free Day och hjälpt tusentals personer förändra sina teknikvanor med effektfulla resultat.  

Boka föreläsare utan mellanhänder genom direktkontakt med föreläsaren. Vi hjälper gärna till om du har frågor eller behöver hjälp med att hitta rätt föreläsare för ditt evenemang. Maila oss på info@curemo.se eller via vårt kontaktformulär.