Vi hjälper gärna till att hitta & boka rätt föreläsare. Ring oss på 0707 25 87 24 alt. maila info@curemo.se Välkommen!

Catarina Rolfsdotter-JanssonKontakta

FÖRELÄSARE, FÖRFATTARE, YOGAINSTRUKTÖR, MODERATOR

Fotograf:Karin Oddner

Catarina Rolfsdotter-Jansson är journalist, författare, programledare, moderator och yogainstruktör. Hon har skrivit 12 böcker om hälsa och hållbar utveckling och har under 20 år som journalist skrivit åtskilliga artiklar om hälsa och miljö. Hon håller regelbundet i stora internationella TV-sändningar. Catarina undervisar i yoga sedan 15 år och arrangerar yogaresor och retreats. 2013 var hon programledare för SVT’s Arga Doktorn. Idag är hon verksam främst som föreläsare och moderator.

Presentation

Med sin kunskap och sin  erfarenhet vill Catarina medverka till att skapa ett mer hållbart samhälle både vad avser människor och miljö. Hon förmedlar möjligheter och hopp, från kunskaper om hur man minskar sin klimatbelastning till hur man reducera sin stress och blir mera närvarande i sitt liv. Catarina föreläser för företag, organisationer, universitet och myndigheter både i Sverige och internationellt.

”All people are good at heart, but in order to take better care of the planet we also have to take better care of ourselves.” 

Catarina Rolfdotter-Jansson gör avtryck på scenen med sin kunskap och sin närvaro. Hon har en förmåga att skapa en avslappnad känsla för alla deltagare. Genom sin erfarenhet av att leda TV-direktsändningar,  föreläsa för en tusenhövdad publik och att hålla workshops för mindre mer intima grupper känns hon alltid lika trygg och inkännande. Hon involverar publiken med övningar, i såväl föreläsningar som workshops  och bjuder gärna in till skratt med sig själv som exempel. Andra meriter Catarina har är att hon blivit ny ordförande för den oberoende tankesmedjan Global Utmaning med 90 seniora rådgivare som fokuserar på hållbar utveckling och ett kansli på fem personer samt hållit sin första TEDx.

Som ”possibilist” ( i Hans Roslings anda) lämnar hon åhörarna med nya insikter i hur de kan använda sig av sina unika superkrafter för att uppnå den förändring de önskar se.

Förslag på föreläsningar med Catarina Rolfdotter-Jansson

Hållbar människa – så tar du hand om dig själv och planeten samtidigt. Föreläsning med mycket övningar som ger konkreta verktyg för inre och yttre välbefinnande. Föreläsningen bygger på hennes bok med samma namn, som gavs ut 2018.

Vi möts dagligen av klimathot, nyheter om plast i haven och om skövling av regnskog. Samtidigt brottas vi med att få ihop våra liv med arbete, familj och träning. Hur planeten och vi mår hänger ihop. Om vi inte stannar upp och reflekterar riskerar vi att inte få ihop våra liv med våra värderingar och vi blir inte lika hållbara människor som vi vill och kan vara.

Omställningen till ett hållbart samhälle är tack och lov redan i full gång: Förnybar energi ökar bortom alla prognoser, aktivister påverkar företag och politiker och fler och fler människor väljer en grönare livsstil. Men massor återstår att göra och vi har bråttom, så vi behöver hjälpas åt. För att hitta kraften och fokuset kan vi ta hjälp av tekniker från yogan.

Framtidsspaning baklänges – 2050: Så fick vi en hållbar värld
Vi står inför en hel del utmaningar. Både som organisation och individer. Catarina låter oss uppleva hur vi löst de flesta. Hon tar med publiken på en hisnande tur baklänges från 2050 som lämnar oss med framtidstro och nya affärsidéer.

Föreläsningen finns inspelad på engelska.

 

Klimatet: Hot, Hopp & Handling

Catarina har arbetat med klimatfrågan i 15 år och är medgrundare av den internationella klimatkoalitionen Our Kids´Climate.

Föreläsningen ger oss fakta, men tar framförallt sikte på hur vi kan ta fram vår  individuella urkraft för att agera.

Föreläsning finns inspelad på svenska.

Catarina erbjuder även kurser inom sitt område och säljer de av sina böcker som är relevanta för sammanhanget till förmånligt pris.

"I had Catarina as lecturer for my environmental representatives. I am very pleased with the lecture and her message: "All people are good at heart, but in order to take better care of the planet we also have to take better care of ourselves.” This I am bringing with me in my continued work for a better world!"

- (Hållbarhetssamordnare), Gislaveds kommun

"We LOVED having you here and are so grateful to you for sharing your wisdom with such clarity and enthusiasm."

- Jillian Lavender (Grundare), The London Meditation Center, The Shine Festival

"Jag vill bara säga tusen tack för en strålande insats. Det blev mycket lyckat med en engagerad publik som lärde sig att slappna av. Det verkar som om böckerna som Catarina hade med sig gick åt allesammans. Det blev även väldigt lyckat på minglet efteråt. Jag har fått massvis av positiv feed-back från våra kunder på Catarinas föredrag."

- Hans Montelius (VD), Respona AB

Övrig Information

Pris: 30.000 - 35.000 kr

Förslag på innehåll:

Hållbar människa - ta hand om dig själv och planeten samtidigt
Klimatmaxa din vardag
Ta fram dina superkrafter med yoga

Utgår från Malmö

Svenska, Engelska

Föreläser inom: Corporate Social responibility (CSR), Hållbarhet, Miljö & hälsa, Stress, Yoga

Mer information:


Kunskapsområden:
  • hållbarhet
  • klimat
  • yoga

Intresseanmälan för Catarina Rolfsdotter-Jansson

Skicka en kostnadsfri förfrågan direkt till föreläsaren.

Genom att skicka godkänner du våra användarvillkor

Fotograf:Karin Oddner

Övrig Information

Pris: 30.000 - 35.000 kr

Förslag på innehåll:

Hållbar människa - ta hand om dig själv och planeten samtidigt
Klimatmaxa din vardag
Ta fram dina superkrafter med yoga

Utgår från Malmö

Svenska, Engelska

Föreläser inom: Corporate Social responibility (CSR), Hållbarhet, Miljö & hälsa, Stress, Yoga

Mer information:


Kunskapsområden:
  • hållbarhet
  • klimat
  • yoga
close

Tack för din förfrågan

Ditt meddelande har skickats. Föreläsaren kommer återkomma till dig så fort som möjligt med svar på dina frågor.