Vi hjälper gärna till att hitta & boka rätt föreläsare. Ring oss på 0707 25 87 24 alt. maila info@curemo.se Välkommen!

Charlie ErikssonKontakta

FÖRETAGARE, FÖRELÄSARE


Charlie Eriksson är en prisbelönt social entreprenör och grundare av organisationen ”Aldrig Ensam”. Som ung drabbades han av psykisk ohälsa, men vågade inte berätta för någon. Efter att ha vårdats i respirator och varit nära att dö efter hans sista självmordsförsök, var det slut på att leva med psykiska ohälsa i hemlighet. Charlie bestämde sig för att berätta sin historia och dela med sig av sina erfarenheter. Sedan 2013 arbetar han för en bättre psykisk hälsa och minskat antal självmord i Sverige. 

Läs blogginlägg med Charlie Eriksson.

Presentation

Charlie Eriksson brinner för att sprida kunskap om psykisk ohälsa och få andra att våga söka hjälp i tid. Under hans föreläsningar lär du dig upptäcka varningstecknen hos dig själv och människor i din omgivning – innan det kanske är för sent.

År 2013 drabbades Charlie av en djup depression och gjorde flera självmordsförsök som nästan kostade honom livet. När han kämpade mot den psykiska ohälsan vågade han inte berätta för någon att han var sjuk, istället höll han allting hemligt för att slippa skämmas.

I slutet av 2013 öppnade han upp hemsidan Aldrig Ensam som är en ideell organisation om psykisk ohälsa. Han ville dela med sig av sina erfarenheter och fylla igen det hål som fanns på Internet där enkel information om psykisk ohälsa saknades.

”Att prestera på topp har alltid varit min ambition, man kan ALLTID bli bäst! Men mina höga krav på mig själv i kombination med all stress på grund av studier, jobb, träning och att finnas till som vän förde mig rakt in i en depression. En depression som jag till en början vägrade att acceptera och som höll på att kosta mig livet. Inte bara en gång utan flera.”

Skjortan var nystruken, klockan blänkte, betygen var på topp och han hade gjort sig ett namn i studiestaden. Ändå satt han på en bänk och grät som han aldrig gråtit förr. Charlie Eriksson hade drabbats av panikångest. Ångest som ledde till flera självmordsförsök och turer in på psykakuten. I dag håller “Svenska hjältar”-nominerade Charlie Eriksson i sina eftertraktade och berörande föreläsningar om psykisk ohälsa. Vem som helst kan drabbas. Men du är aldrig ensam.

Våra liv verkar allt lyckligare på sociala medier och liknande, men faktum är att psykisk ohälsa ökar.

Idag är Charlie flerfaldigt prisad entreprenör och efterfrågad föreläsare. Han delar med sig av sina erfarenheter runt om på scenerna i Sverige. Hösten 2017 utkom boken Aldrig Ensam som snabbt klättrade upp på topplistorna.

Charlies gripande, men trots allt hoppfulla historia trollbinder och skapar en magisk känsla. Besökarna lämnar föreläsningen med stort hopp och konkreta verktyg för att hantera psykisk ohälsa.

”Den 4 november 2007 hände något som kom att starkt påverka mitt liv. En kär vän föll ihop under en innebandyträning och hans liv gick inte att rädda. Han blev bara 16 år. Jag glömmer aldrig när vi fick beskedet att han inte längre fanns. Det har gått flera år sedan det hände, men än idag tänker jag på hur mycket glädje han spred omkring sig.”

Boka en inspirerande, aktuell och livsviktig föreläsning med Charlie Eriksson!

"När en fullsatt lokal med 450 gymnasieelever är så tyst att man kan höra en knappnål falla, då är det världsklass."

- Karl Johan Karlsson, Bokare gymnasieskola

"Charlie Eriksson trollband en fullsatt Teater Forum i Köping på onsdagskvällen med ett ämne så känsligt att det nästan är otänkbart att tala om"

- Anders Brage, Journalist

"Charlie fick 4,95 på skala till 5 – Konferensens näst bästa poäng av totalt 53 föreläsare."

- Arild-M Horsberg, Netlife

Övrig Information

Pris: Enligt offert

Utgår från Göteborg

Svenska

Föreläser inom: Barn & ungdom, Psykisk ohälsa


Kunskapsområden:
  • psykisk ohälsa
  • självmordsförsök
  • barn och ungdom
  • entreprenörskap

Intresseanmälan för Charlie Eriksson

Skicka en kostnadsfri förfrågan direkt till föreläsaren.

Genom att skicka godkänner du våra användarvillkor


Övrig Information

Pris: Enligt offert

Utgår från Göteborg

Svenska

Föreläser inom: Barn & ungdom, Psykisk ohälsa


Kunskapsområden:
  • psykisk ohälsa
  • självmordsförsök
  • barn och ungdom
  • entreprenörskap
close

Tack för din förfrågan

Ditt meddelande har skickats. Föreläsaren kommer återkomma till dig så fort som möjligt med svar på dina frågor.