Vi hjälper gärna till att hitta & boka rätt föreläsare. Ring oss på 0707 25 87 24 alt. maila info@curemo.se Välkommen!

Charlie ErikssonKontakta

FÖRETAGARE, FÖRELÄSARE


Charlie Eriksson – grundare av organisationen ”Aldrig Ensam” drabbades av psykisk ohälsa, men vågade inte berätta för någon. Efter att ha vårdats i respirator och varit nära att dö efter hans sista självmordsförsök, var det slut på att leva med psykiska ohälsa i hemlighet. Charlie bestämde sig för att berätta sin historia och dela med sig av sina erfarenheter. Hör Charlie berätta öppenhjärtligt om sin sjukdomsperiod och hur du kan hjälpa till att rädda liv.

Läs blogginlägg med Charlie Eriksson.

Presentation

Charlie Eriksson brinner för att sprida kunskap om psykisk ohälsa och få andra att våga söka hjälp i tid. Under hans föreläsningar lär du dig upptäcka varningstecknen hos dig själv och människor i din omgivning – innan det kanske är för sent.

”Att prestera på topp har alltid varit min ambition, man kan ALLTID bli bäst! Men mina höga krav på mig själv i kombination med all stress på grund av studier, jobb, träning och att finnas till som vän förde mig rakt in i en depression. En depression som jag till en början vägrade att acceptera och som höll på att kosta mig livet. Inte bara en gång utan flera.”

Skjortan var nystruken, klockan blänkte, betygen var på topp och han hade gjort sig ett namn i studiestaden. Ändå satt han på en bänk och grät som han aldrig gråtit förr. Charlie Eriksson hade drabbats av panikångest. Ångest som ledde till flera självmordsförsök och turer in på psykakuten. I dag håller “Svenska hjältar”-nominerade Charlie Eriksson i sina eftertraktade och berörande föreläsningar om psykisk ohälsa. Vem som helst kan drabbas. Men du är aldrig ensam.

Våra liv verkar allt lyckligare på sociala medier och liknande, men faktum är att psykisk ohälsa ökar.

Charlie Eriksson är och har alltid varit mycket ambitiös. Han sportade, hade höga betyg, många vänner och tydliga mål i livet. Plötsligt stannade allting upp på en parkbänk i Kalmar. Panikångesten hade för första gången tagit honom i sitt grepp och skulle komma att göra det flera gånger till. Som ett rop på hjälp tog han stora mängder tabletter och var vid ett tillfälle mycket nära att mista livet. Detta trots att han egentligen älskade att leva.

Det Charlie Eriksson hade behövt hade varit mer kunskap om psykisk ohälsa. Det var inget fel på hans hjärta när det rusade i bröstkorgen, han höll inte på att bli galen. Psykisk ohälsa kan drabba vem som helst, när som helst. Därför grundade Charlie Eriksson “Aldrig Ensam”, en plattform där andra kan få information om psykisk ohälsa och hjälp att sätta ord på sina upplevelser.

 

”Den 4 november 2007 hände något som kom att starkt påverka mitt liv. En kär vän föll ihop under en innebandyträning och hans liv gick inte att rädda. Han blev bara 16 år. Jag glömmer aldrig när vi fick beskedet att han inte längre fanns. Det har gått flera år sedan det hände, men än idag tänker jag på hur mycket glädje han spred omkring sig.”

Boka en inspirerande, aktuell och livsviktig föreläsning med Charlie Eriksson!

"När en fullsatt lokal med 450 gymnasieelever är så tyst att man kan höra en knappnål falla, då är det världsklass."

- Karl Johan Karlsson, Bokare gymnasieskola

"Charlie Eriksson trollband en fullsatt Teater Forum i Köping på onsdagskvällen med ett ämne så känsligt att det nästan är otänkbart att tala om"

- Anders Brage, Journalist

"Charlie fick 4,95 på skala till 5 – Konferensens näst bästa poäng av totalt 53 föreläsare."

- Arild-M Horsberg, Netlife

Övrig Information

Pris: Enligt offert

Utgår från Göteborg

Svenska

Föreläser inom: Barn & ungdom, Psykisk ohälsa


Kunskapsområden:
  • psykisk ohälsa
  • självmordsförsök
  • barn och ungdom
  • entreprenörskap

Intresseanmälan för Charlie Eriksson

Skicka en kostnadsfri förfrågan direkt till föreläsaren.

Genom att skicka godkänner du våra användarvillkor


Övrig Information

Pris: Enligt offert

Utgår från Göteborg

Svenska

Föreläser inom: Barn & ungdom, Psykisk ohälsa


Kunskapsområden:
  • psykisk ohälsa
  • självmordsförsök
  • barn och ungdom
  • entreprenörskap
close

Tack för din förfrågan

Ditt meddelande har skickats. Föreläsaren kommer återkomma till dig så fort som möjligt med svar på dina frågor.