Vi hjälper gärna till att hitta & boka rätt föreläsare. Ring oss på 0707 25 87 24 alt. maila info@curemo.se Välkommen!

Christina HaugsöenKontakta

LEDAR-MEDARBETARUTVECKLARE, FÖRELÄSARE, KONSULT


Christina Haugsöen är expert på att skapa effektivitet och trivsel på arbetsplatser. Hon har arbetat med ledarskap och affärsutveckling i mer än 20 år med mycket goda resultat. Hennes bakgrund är främst inom statsvetenskap, beteendevetenskap och pedagogik. En omtyckt föreläsare och utbildare som har anlitats av en rad välkända företag. 

Läs blogginlägg om självledarskap.

Presentation

För Christina ligger människan alltid i fokus. Hon kombinerar framsteg inom neurovetenskaplig forskning med ledarskapsteorier. Med detta som perspektiv ökar medvetenheten runt olika personlighetsstilar och hur man lättast skapar effektivitet och ett bra klimat. Genom att medvetandegöra dessa mekanismer kan kommunikationen utvecklas till ett effektivt verktyg för både ledare och grupp.

” Målet är att hjälpa ledare att bli trygga i sitt ledarskap, att få en gedigen verktygslåda att välja ifrån. Ledare som vet och förstår mekanismerna runt sin egen och andras stilar och som kan leda sig själv och andra skapar förutsättningar för framgång på alla plan.”

I ledarskap (och medarbetarskap) är kommunikationen en grundpelare. Därför drar hon gärna paralleller mellan hjärnans funktioner och just kommunikation för att öka förståelsen för vikten av att anpassa sina budskap efter mottagaren. Målet är att ledarna ska känna sig trygga i sitt ledarskap och i sin dialog med arbetsgruppen.

Christina Haugsöen är en lättsam person som föreläser och utbildar utan pekpinnar och gärna med många skratt och livliga diskussioner. Hon bygger föreläsningarna och utbildningarna på exempel ur vardagen, och där det är lätt för deltagarna att känna igen sin egen verklighet.

Till Christinas bakgrund hör att hon bland annat arbetat som rektor. Hon har en Fil Kand i Statsvetenskap och Historia, en gymnasielärarexamen och har även studerat beteendevetenskap på Karlstads universitet. Christina är också Certifierad utbildare inom ledarskap via Learning Tree International. Hon har undervisat inom beteendevetenskap på Karlstads universitet och har lett kurser för bland annat Pricewaterhouse Coopers, Volvo, Säkerhetspolisen och många andra organisationer både inom privat och offentlig sektor. Christina är till exempel den instruktör som fått högst poäng av alla instruktörer som Volvo anlitat – 4,74 av 5 möjliga.

Christina erbjuder förutom föreläsningar, workshops och utbildningar inom områdena nedan.

 

Förslag på Föreläsningar med Christina Haugsöen

Hjärnfokus

Föreläsningen tar avstamp i hur hjärnan och vår miljö såg ut och fungerade för 40 000 år sedan, och hur allt detta har förändrats tills idag. Våra arbetsplatser har genomgått många och stora förändringar, många sitter i kontorslandskap eller aktivitetsbaserade arbetsplatser en del sitter hemma men, vår hjärna har inte förändrats något de senaste 40 000 åren, hur går detta ihop? ”Hjärnfokus” kommer ge dig ny kunskap om hur hjärnan arbetar, insikt i styrkor och utvecklingsmöjligheter, allt för att använda din hjärna på bästa sätt, för att få lättare att fokusera idag i ditt dagliga arbete.

Arbeta effektivt hemifrån

Nyckeln till en strukturerad vardag, speciellt när vi arbetar hemifrån, är att ta kontroll över både min tid och hur jag arbetar. Det är vanligt att arbetstiderna flyter ihop med fritiden och känslan av att inte göra nog kryper på. Här är en utbildning för er som kommer att jobba hemifrån, heltid eller deltid.

Medarbetarutbildning

För att underlätta för ledarskapet kommer denna kurs att öka den allmänna förståelsen för kommunikation, samarbete och vikten av engagemang.

Personlig effektivitet

Vi upplever ofta hur våra arbetsuppgifter hopar sig och när vi kommer hem känns det som om vi inte hunnit med det vi skulle gjort. Att hantera sig själv och sin tid på ett professionellt och effektivt sätt kan vara avgörande för att lyckas i sitt arbete.

Ny som chef

Är du ny som ledare eller på väg att bli så är detta ett tillfälle att titta på vad det innebär att vara ledare. Vad är ledarskap, vad ligger i uppdraget? Vi kommer att titta på några viktiga grundläggande verktyg.

Neuroledarskap, det nya sättet att leda

Genom att förstå hur hjärnan fungerar kan ni bli bättre på att hantera stress, samarbeta och nå eran fulla arbetskapacitet.

Hjärnkoll på kommunikation

Detta verktyg är ofta underskattat när det gäller synen på hur vi kan öka bland annat effektiviteten och samarbetet.

Coacha medarbetare

Att genom coachning skapar professionella självgående medarbetare gör att det frigörs tid för ledningen att arbeta mer långsiktigt och proaktivt i verksamheten. Det leder oftast också till engagemang och ansvar.

Konflikthantering

Konflikter är ett störmoment som tar mycket energi från organisationen. Att ha meningsmotsättningar är däremot en möjlighet att lära sig något och att hitta nya lösningar på gamla problem.

Effektiva möten

Möten anses vara den största enskilda tidstjuven i organisationer. Möten kan vara produktiva och uppskattade om man genomför några grundläggande processer.

Ledare men inte chef

Tidigare försökte man motverka uppkomsten av informella ledare men idag kan man se att de kan vara till stor nytta inom bland annat platta organisationer och projektorganisationer.

Nå fram med ditt budskap

Utbildningen syftar till att ge verktyg i att presentera, informera, formulera och förmedla material, underlag, utredningar och rapporter till olika mottagare.

Skapa effektiva arbetslag utifrån personlighetsstilar

Genom att, som ledare och arbetsgrupp, skapa en medvetenhet runt olika personliga stilar kommer en effektiv kommunikation växa fram och med det ökad effektivitet i arbetet.

Underlätta förändringsarbetet

Vad utmärker ett transformativt ledarskap? Detta ledarskap stimulerar delaktighet och kreativitet. Det drivs av personlig omtanke men vågar utmana både individer och organisation till utveckling.

"Christina Haugsöen gav en engagerande och inspirerande föreläsning som gav högst betyg. Hon har en otrolig förmåga att på ett pedagogiskt och lättsamt sätt föreläsa om ett komplext ämne som ändå många kan relatera till och inspireras av."

- Minnesota

"Just a quick note to say thank you for an inspiring pitch yesterday at our Left-hand event. Your presentation was highly appreciated by the audience, more people said “kanon”, so we were very happy to have you as speaker. All the best."

- Kirsten, HP

Övrig Information

Pris: 20.000 - 35.000 kr

Förslag på innehåll:

Hjärnfokus
Arbeta effektivt hemifrån
Personlig effektivitet
Hjärnkoll på kommunikation
Konflikthantering
Neuroledarskap, det nya sättet att leda

Utgår från Karlstad

Svenska, Engelska

Föreläser inom: Förändring, Kommunikation, Konflikthantering, Ledarskap, Medarbetarskap, Självledarskap


Kunskapsområden:
  • ledarkskap
  • medarbetarskap
  • svåra samtal
  • självledarskap

 

Intresseanmälan för Christina Haugsöen

Skicka en kostnadsfri förfrågan direkt till föreläsaren.

Genom att skicka godkänner du våra användarvillkor


Övrig Information

Pris: 20.000 - 35.000 kr

Förslag på innehåll:

Hjärnfokus
Arbeta effektivt hemifrån
Personlig effektivitet
Hjärnkoll på kommunikation
Konflikthantering
Neuroledarskap, det nya sättet att leda

Utgår från Karlstad

Svenska, Engelska

Föreläser inom: Förändring, Kommunikation, Konflikthantering, Ledarskap, Medarbetarskap, Självledarskap


Kunskapsområden:
  • ledarkskap
  • medarbetarskap
  • svåra samtal
  • självledarskap

 

close

Tack för din förfrågan

Ditt meddelande har skickats. Föreläsaren kommer återkomma till dig så fort som möjligt med svar på dina frågor.