Vi hjälper gärna till att hitta & boka rätt föreläsare. Ring oss på 0707 25 87 24 alt. maila info@curemo.se Välkommen!

Clas MalmströmKontakta

FÖRELÄSARE, FÖRFATTARE, LEGITIMERAD LÄKARE


Clas Malmström är specialist inom psykiatrisk rehabilitering och en av världens främsta experter inom mental friskvård. Som företagsläkare och föreläsare har han lång erfarenhet av att bemöta och hjälpa företag och medarbetare att må bra och prestera. Han är en mycket uppskattad föreläsare, rådgivare till flertalet svenska och utländska företagsledningar och författare till 7 böcker inom sitt område. Han är även en mästare på att ge praktiska och lättförstådda tillämpningar av vetenskaplig fakta och en karismatisk talare. 

.

Erbjudande via Curemo:  Boka Clas Malmström för en skräddarsydd föreläsning + en inkluderad workshop utan extra kostnad. En workshop är nästa steg i förändringsarbetet och hjälper ert team/organisation att nå önskat resultat. För att ta del av erbjudandet klicka på ”Mer info”.

Mer info

Presentation

Clas Malmström  är en av få som intresserat sig för positiv stress både på individ- och organisationsnivå. Hur skapar man verklig arbetsglädje och en hälsofrämjande arbetsplats med högpresterande medarbetare? Deltagarna får ta del av kunskap och verktyg kring hur det egentligen går till att må bra och nå sina uppsatta mål. En föreläsning innehåller både fakta från idrottsmedicin med de senaste rönen inom stressforskning blandat med igenkännande erfarenheter och anekdoter. Resultatet blir en publik som känner sig entusiastiska och energiska, både den lilla gruppen chefer vid frukostseminariet som det stora nätverket HR-ansvariga i den fullsatta salen. Hans eget mål är att samtliga ska gå från föreläsningen djupt inspirerade, rentav omskakade i sitt inre, men framför allt energiinjicerade och beslutsamma att ta vara på möjligheterna till ett bra liv fullt av angelägna utmaningar.

”Att må bra innebär att man gör sånt som är jobbigt, rentav obehagligt.”

Clas Malmströms föreläsningar bjuder på aha-upplevelser, insikter och ger svar på frågor som hur man ska göra för att anta utmaningar och tåla påfrestningar så att de går nöjda och stolta från en arbetsdag och längtar efter samma goa känsla att uppenbara sig nästa dag. Deltagarna uppmuntras att ställa frågor efter behov.

”Jag har fått en gåva, en pedagogisk talang som jag faktiskt inte riktigt förstår själv, men som uppenbarligen fungerar, för min publik säger alltid att de lär sig mycket och blir inspirerade att ta itu med saker i praktiken.” 

Förslag på föreläsningar med Clas Malmström

Ett bra liv är inte bekvämt – Om vikten av att anta utmaningar, engagera sig, att anstränga sig både fysiskt och psykiskt för att kunna nå en god livskvalitet och god hälsa. Många förväxlar välbefinnande med att ha det bekvämt. Att slippa obehag är emellertid inte alls detsamma som att ha ett bra liv. I själva verket är god hälsa inte förenligt med att oavbrutet ha det komfortabelt. God hälsa förutsätter att man ofta tar i, anstränger sig, utsätter både kroppen och själen för belastningar.

Psykosocial och organisatorisk arbetsmiljö – Detta är en föreläsning som sätter psykosocial arbetsmiljö i nytt ljus, en riktig aha-upplevelse för många chefer! Det handlar inte i första hand om hur man ”fixar” en problemarbetsplats, utan hur man skapar en välfungerande, entusiastisk, engagerad och högpresterande arbetsplats där människor mår bra.

Stressmysteriet – Modern stressforskning har visat att utbrändhet och utmattning inte i första hand beror på överansträngning på jobbet, vilket förklarar varför avlastning och liknande åtgärder på arbetsplatsen inte har någon större effekt.

Arbetsgivare måste hitta nya infallsvinklar för att sänka sjuktalen. Det räcker inte att enbart arbeta förebyggande, man måste också ha en fungerande strategi för att arbeta promotivt och höja frisktalen. Vad kan man göra som arbetsgivare för att inte bara förebygga psykisk ohälsa utan också stärka hälsan bland personalen? Och vad är det egentligen som händer på en välfungerande, högpresterande och samtidigt hälsobefrämjande arbetsplats?

Under denna föreläsning får du svaret på det och mycket annat, bland annat får du lära dig vad mental styrketräning är och hur man befrämjar stresstålighet på både individ- och gruppnivå. Du får även lära dig att det finns två typer av ohälsa, patologisk respektive funktionell, och att det är olika åtgärder som har effekt på respektive kategori. Det är detta som är förklaringen till varför traditionellt förebyggande arbete har så lite effekt (eftersom sådana insatser inte fungerar mot funktionell ohälsa).

Arbetsglädje är inte bara att ha kul på jobbet – Med tanke på hur stor del av vårt liv vi tillbringar på jobbet borde vi satsa mer på att få ett så bra arbetsliv som möjligt. De flesta är överens om att det är oerhört betydelsefullt för en god livskvalitet att kunna gå till en välfungerande arbetplats, göra nytta och ingå i en gemenskap. Men förvånansvärt få människor tar vara på alla de möjligheter som finns för att entusiasmen och arbetsglädjen ska nå sin fulla potential. Det är inte bara chefens ansvar – alla måste hjälpas åt!

Visst kan en vanlig arbetsdag vara glädjefylld och minnesvärd! Men det gäller att veta hur man gör, både för egen del och i grupp, för att upprätthålla gnistan och engagemanget. Det handlar om konsten att engagera sig och vara entusiastisk i vardagen.

På en arbetsplats där man förstår hur detta fungerar överträffar alla sig själv och hjälps åt att göra den totala arbetsupplevelsen ännu bättre. Det satsas mycket på ledarskapskurser och liknande. Nu är det dags att även satsa på medarbetarskapet och låta de anställda utvecklas till det bästa de kan bli.

"Våra delägare och chefer är ett kräset gäng, men Clas Malmström fick högsta poäng av nästan allihop - 9,6 av 10 möjliga - det har ingen annan föreläsare vi anlitat varit i närheten av."

- Agneta Eriksson-Strandberg (Partner och Internationell HR-direktör), Ernst&Young

"Det bästa under hela helgen med Team Barcelona-träffen var när Clas Malmström höll sitt föredrag. Han var så ofantligt rolig att jag aldrig kan återberätta det. En helt otroligt lärorik och intressant föreläsning."

- Nadja Casadels, Friidrottslandslaget

"Oj! Det var den bästa föreläsning jag varit på. Någonsin. Jag har tänkt på det han sa varenda dag sedan dess, och det har hjälpt mig att må mycket bättre på jobbet!"

- Torun Forslid (Kanslichef), Lunds Universitet

"Tack för en strålande föreläsning, Clas! Du var i särklass den mest uppskattade av alla våra föreläsare. Utvärderingarna gav dig 5,1 i snitt. 5 var högsta betyg, men någon hade t.o.m. skrivit 6-or på dig!"

- Sanna Ehdin, arrangör Bjäre Hälsodagar i Båstad

Övrig Information

Pris: Enligt offert

Förslag på innehåll:

Ett bra liv är inte bekvämt
Psykosocial och organisatorisk arbetsmiljö
Arbetsglädje är inte bara att ha kul på jobbet
Varken sjuka eller friska

Utgår från Stockholm

Svenska, Engelska

Föreläser inom: Arbetsglädje, Arbetsmiljö, Balans i livet, Erbjudande: Boka Föreläsning med inkluderad Workshop, Förändring, Företagshälsa, Friskvård, Medarbetarskap, Mental hälsa, Motivation, Personlig utveckling, Prestation, Psykisk ohälsa, Stress, Träning, Workshops


Kunskapsområden:
 • psykosocial arbetsmiljö
 • mental hälsa
 • prestation
 • medarbetarskap
 • stress
 • fysisk hälsa/träning
 • idrottsmedicin
 • personlig utveckling

Intresseanmälan för Clas Malmström

Skicka en kostnadsfri förfrågan direkt till föreläsaren.

Genom att skicka godkänner du våra användarvillkor


Övrig Information

Pris: Enligt offert

Förslag på innehåll:

Ett bra liv är inte bekvämt
Psykosocial och organisatorisk arbetsmiljö
Arbetsglädje är inte bara att ha kul på jobbet
Varken sjuka eller friska

Utgår från Stockholm

Svenska, Engelska

Föreläser inom: Arbetsglädje, Arbetsmiljö, Balans i livet, Erbjudande: Boka Föreläsning med inkluderad Workshop, Förändring, Företagshälsa, Friskvård, Medarbetarskap, Mental hälsa, Motivation, Personlig utveckling, Prestation, Psykisk ohälsa, Stress, Träning, Workshops


Kunskapsområden:
 • psykosocial arbetsmiljö
 • mental hälsa
 • prestation
 • medarbetarskap
 • stress
 • fysisk hälsa/träning
 • idrottsmedicin
 • personlig utveckling
close

Tack för din förfrågan

Ditt meddelande har skickats. Föreläsaren kommer återkomma till dig så fort som möjligt med svar på dina frågor.