Vi hjälper gärna till att hitta & boka rätt föreläsare. Ring oss på 0707 25 87 24 alt. maila info@curemo.se Välkommen!

Erik HussKontakta

MILJÖFORSKARE, GLACIOLOG, GEOGRAF
Erik Huss


Erik Huss är vetenskapsjournalist och forskarutbildad geograf med inriktning mot glaciologi och klimatutveckling. Sedan början av 1990-talet har Erik varit många år i Lapplands fjällvärld, borrat iskärnor i det oändliga Antarktis och bott i en arabisk by i kanten av Sahara för att studera sanddyner. Han har jobbat med Nobelprisen som presschef för Kungl. Vetenskapsakademien, varit vetenskapsredaktör inom Earth System Science och är utbildad i militärt ledarskap. Sedan tio år har Erik arbetat i näringslivet som kommunikations- och PR-chef. Erik är en hängiven skidåkare och klättrare, och tar sig helst upp i bergen för egen maskin. Sedan 2016 driver Erik eget bolag som hjälper verksamheter med hållbar affärsutveckling på planetens villkor.

 

Presentation

Under sina många år i fält, från ökenstudier i Sahara till forskningsarbete i norra Lappland och Antarktis med fokus på glaciologi och klimatfrågor, har Erik kommit till insikt om hur mycket människan påverkar planeten. Denna insikt behöver snabbt införas i näringslivet så att vi håller oss inom planetens gränser på ett ansvarsfullt sätt.

”Framtiden ligger i att hitta lösningar och styrkor i människor.”

Erik är UGL-utbildad och har genomfört framgångsrika förändringsprocesser i flertal positioner samt drivit varumärkesprocesser som blivit nominerade till Swedish Design Awards. Som ledare drivs Erik av att medarbetare i ett lag kan nå långt bortom vad var och en kan göra ensam. Sedan tio år har Erik arbetat i näringslivet som kommunikations- och PR-chef.

”Du skapar riktig affärsnytta först när du minimerar skadan för planeten”

Förslag på föreläsning med Erik Huss:

Att leva inom planetens gränser

Vår planet mår allt sämre på grund av mänskliga aktiviteter. Samtidigt har vi aldrig tidigare haft sådan makt att ställa om våra liv till att leva i harmoni med naturen och klimatet. Följ med på en resa genom människans historia sedan 800 000 år tillbaka till idag, och där vi blickar framåt mot år 2030-2050-2100. Genom insikter hur vi påverkar de planetära systemen på jorden, en utmaning till publiken och en samling inspirerande exempel på att vi faktiskt kan klara detta – om vi anstränger oss ordentligt – får publiken en bättre bild av läget för planeten jorden. Sagan börjar med ett slag i magen men du går härifrån med ett hoppfullt leende på läpparna.
Tidslängd: 1–3 timmar

Inspirationsföreläsning med lösningar på ekosystem- och klimatkrisen

Denna inspirationsföreläsning ger deltagarna:
 • Värdefulla insikter om planetens status kopplat till människan. 
 • Kort reflektion 
 • Inspiration med framgångsrika exempel på klimatlösningar

"Under två timmar utbildade Erik 26 unga framgångsrika chefer från flertalet branscher från svenskt och norskt näringsliv. Temat var hållbara affärsmodeller och hur chefer tränas i att driva en lönsam verksamhet – utan att påverka de naturliga system på jorden negativt. Behållningen var att Erik delade med sig av inspirerande fakta som gav deltagarna mersmak. Hans föreläsning var fantastiskt inspirerande och deltagarna fick med sig nya tankesätt på vägen."

- Berit Salheim (VD), Norsk-Svenska Handelskammaren

"Erik är mycket engagerad och påläst inom sitt område. Med bakgrund från forskningen kopplar han på ett tydligt sätt samman ansvarsfullt företagande med lönsamhet. I en utbildning och workshop fick vi ta del av den senaste forskningen samtidigt som Erik har en skarp förmåga att se till näringslivets utmaningar och möjligheter. Jag kan varmt rekommendera Erik Huss för de som vill fördjupa sig i hållbart företagande eller vill stärka sitt varumärke och få en ökad lönsamhet genom ansvarsfullt företagande."

- Jenny Lager (Projektledare), Nätverket Medlemmar mellan arbete, Sveriges Annonsörer

Övrig Information

Pris: 25.000 - 75.000 kr

Förslag på innehåll:

Att leva inom planetens gränser
Inspirationsföreläsning med lösningar på ekosystem- och klimatkrisen.

Utgår från Stockholm

Svenska, Engelska

Föreläser inom: Hållbarhet, Klimat & hälsa, Miljö


Kunskapsområden:
 • klimat
 • miljö
 • ekosystem
 • hållbarhet
 • hållbar affärsutveckling
 • inre hållbarhet
 • beteende kopplat till hållbarhet

 

Intresseanmälan för Erik Huss

Skicka en kostnadsfri förfrågan direkt till föreläsaren.

Genom att skicka godkänner du våra användarvillkor
Erik Huss


Övrig Information

Pris: 25.000 - 75.000 kr

Förslag på innehåll:

Att leva inom planetens gränser
Inspirationsföreläsning med lösningar på ekosystem- och klimatkrisen.

Utgår från Stockholm

Svenska, Engelska

Föreläser inom: Hållbarhet, Klimat & hälsa, Miljö


Kunskapsområden:
 • klimat
 • miljö
 • ekosystem
 • hållbarhet
 • hållbar affärsutveckling
 • inre hållbarhet
 • beteende kopplat till hållbarhet

 

close

Tack för din förfrågan

Ditt meddelande har skickats. Föreläsaren kommer återkomma till dig så fort som möjligt med svar på dina frågor.