Vi hjälper gärna till att hitta & boka rätt föreläsare. Ring oss på 0707 25 87 24 alt. maila info@curemo.se Välkommen!

Erik JönssonKontakta

SÄKERHETSRÅDGIVARE, F.D POLIS, UTBILDARE


Erik Jönsson har en lång bakgrund inom polisyrket och arbetar idag aktivt med att utbilda och föreläsa i att hantera och undvika konflikter. Redan som polis utbildade han i konflikthantering samtidigt som han jobbade i en utsatt miljö. Sedan 2021 har han utvecklat och producerat webb-utbildningar tillsammans med Alexander Tilly med sikte på konflikthantering, bemötande och säkerhet som verkligen gör skillnad. Hans föreläsningar är mycket populära både bland offentlig verksamhet som hos privata företag.

Presentation

Erik drivs av ett stort engagemang och känslan av att förändra och påverka. Vägen dit för Erik går via att vara personlig i mötet och beskriva teorier, metoder och modeller utifrån hans egna och deltagarnas praktiska erfarenheter. Att förenkla det svåra utan att tappa komplexiteten i ämnet.

Erik delar gärna med sig av sin egen upplevelse inom polisyrket. Tio år i en utsatt miljö sätter sina spår i form av destruktiva tankar och ett snävt synätt på världen. Förändringen kom då han sedan valde att satsa på att utbilda och föreläsa på heltid.

Han fann sin nya roll genom att hitta ett nytt sammanhang och fler tankebanor, hitta en arena för att öka sin förståelse för andra och samtidigt lära sig mer om sig själv. Att leta efter olika val och verktyg, öka förståelsen för hur du väljer väg, och aldrig glömma bort det viktig arbetet som görs innan och efter att händelsen är över.

”Att stärka personer där styrkan gör bäst nytta. Att försöka ge allt som jag själv hade behövt, men av olika anledningar stod utan. Så min resa har varit omvänd, den började med handling, mycket handling, nu har jag även orden.”

Det pedagogiska upplägget, sättet en föreläsnig eller workshop genomförs på är många gånger lika viktigt som innehållet. För mig är det enkelt, jag försöker leva som jag lär. Det jag tror på i mötet med andra, för att hantera eller undvika konflikter, är en del av mitt pedagogiska upplägg som föreläsare. Varför?- just därför att det funkar!

Erik väljer att möta sina grupper med öppet sinne, införstådd med att det som deltagarna behöver ta upp sällan är uttalat innan. Tillsammans med whiteboard och blädderblock känner han sig som mest fri att kunna följa deltagarna, analysera och reflektera över situationer, påvisa olika valmöjligheter och lägga in olika verktyg, metoder och taktiska avvägningar utifrån det som sker. ”

 • En trygg, lugn och behaglig miljö skapar möjlighet till delaktighet.
 • Att vara lyhörd och välja att förstå, se kraften i att den andre hinner med.
 • Utgå ifrån det som den andre faktiskt behöver, inte det jag tror den vill veta.
 • För att kunna styra en situation i rätt riktning behövs tydlighet i vad vi vill uppnå.
 • Lyssna lika mycket till det som sägs som det som blir osagt.
 • Försök att undvika orden aldrig, alltid, alla och ingen. Dom stämmer faktiskt nästan aldrig…

"Du är bland de bästa föreläsare jag upplevt Erik Jönsson. Och då har jag vart på mååånga sådana. Behaglig röst, lugn, finurlig blandat med humor. Skulle gärna sitta och lyssna även utan workshop då du fångar intresset!"

- Allmännyttigt bostadsbolag, Västerås

"Hej Erik! Var på din föreläsning idag! Vill egentligen bara säga att du är grym på det du gör! Riktigt imponerad hur du anpassar och lägger upp din föreläsning och hela tiden fånga upp publiken! Du har säkert hört det många gånger tidigare men det skadar ju inte att höra det från fler. Kör hårt med det du håller på med för du är verkligen rätt person på rätt plats!"

- Specialfastigheter

Övrig Information

Pris: Enligt offert

Utgår från Sockholm

Svenska, Engelska

Föreläser inom: Hot & våld, Konflikthantering


Kunskapsområden:
 • hot och våld
 • konflikthantering
 • säkerhet

Intresseanmälan för Erik Jönsson

Skicka en kostnadsfri förfrågan direkt till föreläsaren.

Genom att skicka godkänner du våra användarvillkor


Övrig Information

Pris: Enligt offert

Utgår från Sockholm

Svenska, Engelska

Föreläser inom: Hot & våld, Konflikthantering


Kunskapsområden:
 • hot och våld
 • konflikthantering
 • säkerhet
close

Tack för din förfrågan

Ditt meddelande har skickats. Föreläsaren kommer återkomma till dig så fort som möjligt med svar på dina frågor.