Vi hjälper gärna till att hitta & boka rätt föreläsare. Ring oss på 0707 25 87 24 alt. maila info@curemo.se Välkommen!

Ewa MeurkKontakta

FÖRELÄSARE, ENTREPRENÖR, FÖRETAGSLEDARE, FUNKTIONSMEDICINSK TERAPEUT

Fotograf: Martin Engberg

Ewa Meurk har en lång bakgrund som företagsledare och entreprenör kombinerat med 15 års studier av kropp och hälsa. Hon har skapat sig en djup förståelse för betydelsen av en god hälsa för att prestera under hög press. Hon har under många år granskat och ifrågasatt dagens vedertagna sanningar om näringslära och följderna av dagens kostråd. Med hjälp av biokemi och rätt kost kan man skapa en individuell hälsoplan och därmed möjliggöra för en bättre hälsa och ökad prestation. 

Läs blogginlägg av Ewa Meurk.

Presentation

I hennes föreläsningar slår hon hål på myter och gamla sanningar om kost och hälsa för att hjälpa företag och privatpersoner att frigöra sin inre energi. Man skapar därmed en möjlighet att högprestera utan att bli utbränd. Som föreläsare förklarar hon på ett lättfattligt och pedagogiskt sätt hur kroppen fungerar och hur den påverkas av dagens moderna livsstil.

Utifrån en vetenskaplig grund berättar Ewa Meurk om den senaste forskningen inom kost och hälsa. Hon förklarar varför vi är inne i ett paradigmskifte nu, vilka hälsomarkörer som hela världens forskare är överens om och hur vi mäter dem, för att sedan bygga upp en individuell hälsoplan som bygger på fakta och inte på gissningar. Ewa är utbildad Civilingenjör och brinner för hälsa ur ett ingenjörsmässigt perspektiv och vill öka förståelsen för vår biokemi och hur vi kan förstå den och jobba med den istället för emot den. Hon har själv genomgått en resa och upplevt kostens och biokemins verkan på sin egen kropp och sin prestation. I rollen som VD och entreprenör har kraven varit stenhårda och hon har sett många bli sjuka under resans gång.

”Framtidens företag är de som tänker lite smartare än sina konkurrenter och höjer sin kunskapsnivå kring vad som skapar äkta framgång. De som kommer lyckas är de som ser till att de själva och sina medarbetare jobbar med sin biokemi och inte emot den.”

Från sin egen bakgrund som företagsledare förstår hon den ökande pressen och konkurrensen företagen idag upplever. Alla elitidrottare vet hur viktigt det är att sätta upp mål för att lyckas. Det är få som tar en VM-medalj utan att lägga upp en strategi. I arbetslivet är det precis samma sak. Ewa har framgångsrikt byggt upp ett antal IT-företag från grunden och börsnoterat det senaste. Hon har under de senaste 15 åren studerat näringslära, funktionsmedicin samt basmedicin och är idag utbildad certifierad näringscoach, certifierad funktionsmedicinska terapeut och beroendeterapeut med inriktning mat och socker.

Ewa Meurk erbjuder även kurser, utbildningar och öppna föreläsningar samt mätningar för att kartlägga varje persons unika biokemi.

Förslag på föreläsningar med Ewa Meurk

Health is the new Wealth – Optimera din fysiska och mentala prestation

Alla elitidrottare vet hur viktigt det är att sätta upp mål för att lyckas. Det är få som tar en VM-medalj utan att lägga upp en strategi. I arbetslivet är det precis samma sak. Det sätts högre och högre mål och kraven ökar ständigt. Arbetslivet blir helt enkelt tuffare och tuffare. För att klara den hårda konkurrensen på arbetsmarknaden idag så måste du också ha en strategi. Precis som en elitidrottare. Att orka vara alert en hel dag, ta rätt beslut och ha en minimal sjukfrånvaro kommer kräva att du prioriterar din hälsa.

De senaste årens hälsotrender har varit många och motsägelsefulla. ”Ät mer fett, ät efter din blodgrupp, dra ned på kolhydraterna, sluta med kött, ät mer kött, socker är cancerframkallande” är bara några av rubrikerna som vi sett på löpsedlarna de senaste åren. Hur ska vi förhålla oss till alla dessa dieter och vad är det som är sant egentligen?

Med dagens moderna mätmetoder har man allt att vinna på att göra en individuell hälsoplan som bygger fakta och inte på gissningar. Vi är alla biokemiskt olika och för att verkligen optimera sin prestation så ska man utgå ifrån sig själv. En av grundorsakerna till dagens moderna sjukdomar såsom cancer, diabetes, hjärt- och kärlsjukdomar är ett högt blodsocker.

Innan föreläsningen börjar vi därför med att mäta blodsockret. Därefter äter vi en frukost och Ewa berättar om dagens forskning och vilka hälsomarkörer som världens forskare är överens om att vi ska hålla koll på. De som vill kan även mäta sitt blodsocker igen efter frukosten.

"Väldigt inspirerande föreläsning som alla borde lyssna på. Ewa är kunnig och har förmågan att framföra fakta på ett pedagogiskt och intressant sätt."

- Marianne Hultberg (VD), Hotel Birgerjarl

"Ewa är en fantastik inspiratör och föreläsare. Jag har både lyssnat själv och bjudit med min personal att få lära mer om kosthållning och livskvalitet. Att lyssna på Ewa har gett alla i bolaget en riktig aha-upplevelse."

- Mikael Ekberg (VD), Slussen Building Services

"Ewa håller fantastiska föreläsningar och delar med sig av nya insikter inom kost och hälsa med glimten i ögat och full av energi. Hon har tagit oss på Stardust med storm och det är roligt och se hur alla har tagit till sig kunskapen om det 'nya normala' och att effekten förblir långvarig."

- Christine Martin (VD), Stardust Search

"Ewa ger hopp och inspiration. Förklarar med fakta varför vi ska minska på sockret och vilken negativ påverkan socker har på våra kroppar. Jag blev verkligen peppad!!!"

- Marianne Kotti (Delivery Executive), Tieto

Övrig Information

Pris: 10.000 - 15.000 kr

Förslag på innehåll:

Health is the new Wealth - Optimera din fysiska och mentala prestation
Höj ditt Hälso-IQ - Det handlar inte om dieter utan om grundläggande biokemi
Frigör din inre energi

Utgår från Stockholm och Västerås

Svenska

Föreläser inom: Egenvård, Företagshälsa, Hälsotrender, Kost, Prestation

Mer information:


Ewa föreläser inom följande teman:

  • biokemi och hälsa
  • hälsa som konkurrensfördel
  • sockerberoende

Intresseanmälan för Ewa Meurk

Skicka en kostnadsfri förfrågan direkt till föreläsaren.

Genom att skicka godkänner du våra användarvillkor

Fotograf: Martin Engberg

Övrig Information

Pris: 10.000 - 15.000 kr

Förslag på innehåll:

Health is the new Wealth - Optimera din fysiska och mentala prestation
Höj ditt Hälso-IQ - Det handlar inte om dieter utan om grundläggande biokemi
Frigör din inre energi

Utgår från Stockholm och Västerås

Svenska

Föreläser inom: Egenvård, Företagshälsa, Hälsotrender, Kost, Prestation

Mer information:


Ewa föreläser inom följande teman:

  • biokemi och hälsa
  • hälsa som konkurrensfördel
  • sockerberoende
close

Tack för din förfrågan

Ditt meddelande har skickats. Föreläsaren kommer återkomma till dig så fort som möjligt med svar på dina frågor.