Vi hjälper gärna till att hitta & boka rätt föreläsare. Ring oss på 0707 25 87 24 alt. maila info@curemo.se Välkommen!

Isabelle SjövallKontakta

NEURODESIGNER, FÖRFATTARE, FÖRELÄSARE


Isabelle Sjövall är en av världens främsta experter inom neurodesign – inredning som främjar vår hälsa och produktivitet. Hon har stor kunskap kring hur vår hjärna reagerar på fysiska/byggda miljöer och hur dessa påverkar oss psykologiskt och fysiologiskt. Hon är författare till de uppmärksammade böckerna Neurodesign- Inredning för hälsa, prestation och välmående samt Designfulness och är först i världen med att doktorera i neurodesign och ansluten till Faculty of Brain Sciences, Institute of Behavioural Neuroscience vid University College London (UCL) där hon bor och bedriver sin forskning. Isabelle har designat och optimerat fastigheter till ett totalt försäljningsvärde överstigande 10 miljarder SEK och sitter i flera styrelser, arbetar med design, arkitektur och inom fastighetsbranschen där syftet är att förbättra hälsa samt främja hållbarhet och livskvalitet.

UCL är världsledande inom både neurovetenskap och arkitektur och rankas som ett av väldens absolut bästa universitet.

Presentation

Isabelle föreläser kring Neurodesign, hållbarhet och arbetsmiljöfrågor och har som syfte att förbättra människors hälsa och livskvalitet. Hon arbetar idag med utformning av framtidens skolor, kontorsmiljöer, vårdboenden samt som expert i bolagsstyrelser, och koncernledningar. Hon har mer än 14 års erfarenhet inom sitt yrkesområde.

Vad kan hjärnforskning lära oss om design och arkitektur? Hur utformar vi hem, kontor, skolor, vårdkliniker och städer i samklang med våra grundläggande biologiska beteenden, känslor och behov? Den mänskliga hjärnan har inte förändrats nämnvärt under tiotusentals år, men den miljö de flesta av oss lever i idag står i skarp kontrast till savannen där våra hjärnor en gång utvecklades.

Neurodesign är en tvärvetenskapligt område som kombinerar hjärnforskning med design och har fått stor uppmärksamhet inom fastighets- och designbranschen. Med Neurodesign kan företag och organisationer optimera sin arbetsmiljö för att skapa en positiv påverkan på människor både psykologiskt och fysiologiskt. Det finns många stressmoment i moderna arbetsmiljöer så det gäller att finna en bas för medarbetarna som är så stressfri som möjligt.

”Vi människor tillbringar omkring 90 procent av våra liv inuti byggnader och miljöerna som vi befinner oss i påverkar oss både psykologiskt och fysiologiskt. Med hjälp av modern forskning, medvetna val och rätt design har vi fantastiska förutsättningar att påverka alla aspekter av hållbarhet i våra liv; mänsklig, ekologisk och ekonomisk.”

Med Neurodesignens hjälp kan företag och organisationer skapa miljöer utefter behov och beroende på vad utrymmet ska användas till. Visste du till exempel att…

 • Med ett rum med lågt i tak gör det lättare att fokusera på detaljer eller att goda dofter stimulerar till mer effektiva arbetsstrategier?
 • Du blir mindre stressad och mer kreativ om du omger dig med gröna växter?
 • Den som omges av bokhyllor under uppväxten löser kognitiva uppgifter lättare under resten av livet?
 • Man kan förkorta vårdtider genom designa vårdcentraler och sjukhus på rätt sätt?
 • Bakgrundsljud, dofter, affektionsvärde och bredden på trottoarer påverkar ditt välmående och kan förlänga livet?

Om man vill främja kreativitet, minska stress och öka sitt fokus är Neurodesign ett verktyg som kan skapa stor skillnad för såväl arbetsgruppen som i det privata hemmet. Isabelle Sjövall bedriver forskning och doktorerar vid UCL som är världsledande inom både neurovetenskap och arkitektur och rankas idag som ett av väldens bästa universitet.


Övrig Information

Pris: Enligt offert

Utgår från London

Svenska, Engelska

Föreläser inom: Arbetsmiljö, Hälsotrender, Inredning

Mer information:


Kunskapsområden:
 • neurodesign
 • inredningsdesign
 • arbetsmiljö och design

Intresseanmälan för Isabelle Sjövall

Skicka en kostnadsfri förfrågan direkt till föreläsaren.

Genom att skicka godkänner du våra användarvillkor


Övrig Information

Pris: Enligt offert

Utgår från London

Svenska, Engelska

Föreläser inom: Arbetsmiljö, Hälsotrender, Inredning

Mer information:


Kunskapsområden:
 • neurodesign
 • inredningsdesign
 • arbetsmiljö och design
close

Tack för din förfrågan

Ditt meddelande har skickats. Föreläsaren kommer återkomma till dig så fort som möjligt med svar på dina frågor.