Vi hjälper gärna till att hitta & boka rätt föreläsare. Ring oss på 0707 25 87 24 alt. maila info@curemo.se Välkommen!

Marie NiljungKontakta

FÖRELÄSARE, HR-KONSULT

Fotograf:Øyvind Lund

Marie berör och inger hopp när hon föreläser om att rädda liv och om psykisk hälsa på arbetsplatser och i skolor. Från att ha erfarenheten av att båda hennes föräldrar tagit sina liv har hon själv en stark drivkraft och ett stort engagemang för ämnet och pratar utifrån egen erfarenhet. Hon har sedan 14 år tillbaka arbetat med arbetsmiljö och rehabilitering.

Inlägg av Marie Niljung – Våga fråga, Våga lyssna, Våga agera

Presentation

Marie föreläser om psykisk livräddning och psykisk hälsa, rehabilitering, arbetsmiljö och stressrelaterad ohälsa. Hon vet hur verksamheter blir mer lönsamma genom ökad kunskap om en god arbetsmiljö och har utbildat många chefer i rehabilitering och andra hälsofrågor som hon har en lång erfarenhet inom. Hon är utbildad personalvetare och har en bakgrund bland annat som Rehab-konsult, HR-specialist, handläggare på Försäkringskassan och som fackligt ombud inom SACO. Hon har även tidigare varit engagerad i SuicideZero åren 2014 till 2018.

”Företag som vill göra skillnad på riktigt ska anlita mig. Företag som vill ha kunskap och inspiration som håller i sig.”

I hennes föreläsningar kan man bland annat få ta del av hur man undviker psykologiska olycksfall, det vill säga suicid. Hon tar upp skyddsfaktorer, riskfaktorer vad psykisk ohälsa kan innebära och framförallt hur vi kan främja en god arbetsmiljö samt hållbar hälsa.

I sina föreläsningar har hon förmågan att framföra svåra ämnen på ett positivt och hoppfullt sätt och med en energi som smittar av sig. Genom att utbilda sig och sin personal i Psykisk livräddning så gör man en förebyggande arbetsmiljöinsats. Psykisk livräddning är som hjärt- och lungräddning; det kräver kunskap, träning och det räddar liv. 

Som föreläsare berör och engagerar hon med sin personliga historia och erfarenhet. Hennes rättframma sätt att tala om ett så angeläget och laddat ämne som suicid gör de svåra frågorna möjliga att diskutera och vända och vrida på.

” Efter en föreläsning med mig så får man med sig både kunskap, och mod att våga fråga, våga lyssna och våga agera när någon mår dåligt.”

Marie erbjuder förutom föreläsningar även kurser, utbildningar, workshops, öppna föreläsningar och är verksam som moderator.

"Jag kan varmt rekommendera Marie Niljung som föreläsare. Hennes föreläsning fick oss att skratta, gråta samt väckte många tankar, känslor samt ledde till fina efterföljande samtal. Marie talar med värme och inlevelse om ett ämne som kan vara både tungt och svårt. Är så tacksam för att vi fick möjligheten att lyssna på dig Marie."

- Linda Fröjd, SOS Alarm

"Maries föreläsning träffade oss rakt i hjärtat. Hon framför sin berättelse och sprider information på ett varmt sätt. En ögonöppnare som är viktig både för en själv och för alla runtomkring. "

- Personalen (marknad/sälj), Bitus

"Vi hade Marie hos oss en eftermiddag där vi tillsammans fick möjlighet med hennes ledning att diskutera friskhetsfaktorer, arbetsmiljö och stresshantering. Med Maries positiva & öppna sätt att presentera på inspirerades hela verksamheten samtidigt som vi fick möjligheten att få ett externt perspektiv på vår gemensamma miljö på arbetsplatsen. Om ni behöver extern energi där både allvar, humor & skratt inkluderas så kan jag varmt rekommendera att ta hjälp utav Marie."

- Tomas Molander (Country Manager), Geia Food Sverige

"Vi hittade Marie Niljung av en slump när vi letade efter föreläsare inom psykisk ohälsa. Redan efter ett första möte med Marie kände vi att detta kunde bli bra och valde att boka in henne en heldag tillsammans med samtliga ledare på vårt företag. Syftet med dagen var att stärka våra ledare inom (det så stora) området psykisk ohälsa och ge dem verktyg på hur de och vi som företag kan bemöta och hantera personer som inte mår bra. Dagen varvades av Maries föreläsningssessioner, fakta och statistik, diskussioner och samtal, metoder och verktyg i ledarrollen, rehabiliteringsfrågor och våra interna rutiner. Det är ett ämne som får det att kännas på djupet och det märktes i gruppen som bitvis var berörda, alla kan på något sätt relatera till detta ämne eftersom det finns runt omkring oss hela tiden. Återkopplingen efteråt har varit otroligt positiv, Maries förmåga att ta ett så allvarligt ämne men samtidigt förmedla hopp om framtiden har gett avtryck. Flera nämner att de tar med sig att hellre försöka göra något än att inte våga alls. Vi som företag känner oss stolta att vi valt att satsa resurserna på just detta och är av uppfattningen att våra ledare nu står starkare och tryggare än de gjorde innan och att det kommer gynna våra medarbetare framåt."

- Stina Malmfelt (HR Manager), Nexans

Övrig Information

Pris: Enligt offert

Förslag på innehåll:

Våga fråga. Våga lyssna. Våga agera- En föreläsning i psykisk livräddning.
En god arbetsmiljö- ALLAS ansvar
Bränn offerkoftan- En insprirationsföreläsning om att våga ta ansvar för sitt eget liv
Rehabilitering- hur du bli etta på bollen om din medarbetare blir sjukskriven.

Utgår från Kil

Svenska

Föreläser inom: Arbetsmiljö, Barn & ungdom, Mental hälsa, Psykisk ohälsa, Rehabilitering, Självmord

Mer information:


Kunskapsområden:
 • psykisk livräddning
 • psykisk hälsa-allmänt
 • arbetsmiljö
 • stressrelaterad ohälsa
 • psykisk ohälsa-allmänt
 • inspiration-ta ansvar

Intresseanmälan för Marie Niljung

Skicka en kostnadsfri förfrågan direkt till föreläsaren.

Genom att skicka godkänner du våra användarvillkor

Fotograf:Øyvind Lund

Övrig Information

Pris: Enligt offert

Förslag på innehåll:

Våga fråga. Våga lyssna. Våga agera- En föreläsning i psykisk livräddning.
En god arbetsmiljö- ALLAS ansvar
Bränn offerkoftan- En insprirationsföreläsning om att våga ta ansvar för sitt eget liv
Rehabilitering- hur du bli etta på bollen om din medarbetare blir sjukskriven.

Utgår från Kil

Svenska

Föreläser inom: Arbetsmiljö, Barn & ungdom, Mental hälsa, Psykisk ohälsa, Rehabilitering, Självmord

Mer information:


Kunskapsområden:
 • psykisk livräddning
 • psykisk hälsa-allmänt
 • arbetsmiljö
 • stressrelaterad ohälsa
 • psykisk ohälsa-allmänt
 • inspiration-ta ansvar
close

Tack för din förfrågan

Ditt meddelande har skickats. Föreläsaren kommer återkomma till dig så fort som möjligt med svar på dina frågor.