Vi hjälper gärna till att hitta & boka rätt föreläsare. Ring oss på 0707 25 87 24 alt. maila info@curemo.se Välkommen!

Marie RydKontakta

DR MEDICAL SCIENCES, VETENSKAPSJOURNALIST, UTBILDARE, UTVECKLARE & FÖRELÄSARE

Fotograf:Vanessa Tryde

Marie Ryd inspirerar och sägs träffa sina åhörare ”i magen” när hon lägger den neurobiologiska grunden till ett hållbart självledarskap och ledarskap. I sina föredrag levererar hon alltid intressanta, banbrytande och uppdaterade fakta kring hjärnans förmågor och faktiska behov som ingen längre kan ducka för! Det handlar om kognitiv hälsa. Med denna kunskap kommer vi också förstå våra medarbetare bättre och därmed kunna arbeta så inte bara varje enskild individ utan även den kollektiva intelligensen i varje team kan nå sin fulla potential. Kunskapsarbetarens främsta produktionsenhet, dvs hjärnans maskineri, måste även den ha ett ”serviceavtal”, det bygger hälsa och framgångar både på jobbet och privat, säger hon.

 

Presentation

På hjärnans villkor och med passion för hållbarhet på alla nivåer – hjälper Marie företag och organisationer sedan över 10 år att utvecklas inifrån och ut. Med hjälp av nya insikter kan vi stärka förmågan till fokus, kloka kreativa beslut, medkänsla/självmedkänsla, stresshantering och vår emotionella intelligens. Hon har länge jobbat med utveckling av självledarskap och ledarskap i så väl privat som offentlig sektor. Genom att kombinera nya rön om beslutskraft, kreativitet och samarbete med aktuell kunskap om hjärtats kraft utifrån sin bakgrund inom meditation/mindfulness och 30 år av egen praktik representerar hon en unik kombination helt rätt i tiden. – Varför inte kalla mindfulness och meditation för ”neuro-hacking”, det gör ju ingenjörerna på Google? Det säger mycket om vad det handlar om, säger hon.

Marie förklarar hur vi kan använda neurobiologi inte bara till att utveckla människans och organisationens potential utan även för att bli mer hållbara i en alltmer komplex, föränderlig och krävande värld. – Vi behöver lära oss respektera de stabila behoven hos hjärnan, samtidigt som vi skulle vinna mycket på att använda oss av att den faktiskt också är utvecklingsbar.

”Naturligtvis måste vi känna till funktionaliteten hos vårt ”kognitiva maskineri” och lära oss att använda och ”serva” även detta, huvudknoppen är ju den viktigaste produktionsenheten vi kunskapsarbetare har idag.”

Som en oerhört uppskattad och efterfrågad föreläsare inom sitt område ger hon dig värdefulla redskap. Hon inspirerar och ger klarhet inom ett komplext och ibland svårtolkat område.

Marie Ryd är doktor i medicinska vetenskaper. Hon har en grundexamen som tandläkare men började omedelbart forska och disputerade inom bakteriologi vid Karolinska Institutet 1992. Sedan över 20 år tillbaka har hon arbetat som vetenskapsjournalist, varav de senaste 12 åren med fullt fokus på hjärnan.

2010 grundade hon forskningsinformationstjänsten Holone, med syfte att till arbetslivet föra ut nya rön från forskningsfronten om den friska hjärnan. Till hjälp hade hon bland annat ett vetenskapligt råd av professorer inom hjärnforskning.

Idag är hon VD för Missing Links AB och utvecklar organisationer inifrån och ut – från individers självledarskap till ledarskap och organisationskultur. Missing Links gör det på hjärnans villkor. Förståelse och respekt för hur hjärnan fungerar är avgörande för såväl hälsa och välmående som effektivitet i en alltmer snabbfotad och komplex värld, menar hon.

I sin roll som professionell föreläsare har hon av Chefsnätverket Close belönats med Guldemblemet för ”Utmärkt Föreläsare” där hon fått 4,8 i betyg av 5 möjliga.

Förslag på föreläsningar med Marie Ryd

  • Bygg framgångsrika team – skapa “Psykologisk trygghet”
  • Om att leda hållbart i närvaro – med riktlinjer från hjärnan
  • Om beslutsfattande – reptilhjärnan styr mer än du tror?
  • Om stress, kropp och förnuft – vad säger hjärnforskningen om hälsosam tillväxt?
  • Stärkt uppmärksamhet – sänkt stressnivå – om varför mindfulness faktiskt fungerar
  • Ta sikte – om vision, värderingar och viljekraft
  • Hjärnans naturlagar – den sociala hjärnan

"Selvledelse på hjernens premisser – et fascinerende og komplekst kunnskapsfelt ble formidlet for 300 ledere på en måte som trollbandt. Marie har en unik evne til å holde kontakten med sitt publikum. Med ydmykhet og sterkt nærvær presenterer hun harde og presise fakta om hjernens funksjon. Hvordan vi med økt bevissthet og enkle midler kan påvirke egen adferd, relasjoner til oss selv og andre. Hvilken næring våre sinn trenger for å fungere optimalt. Et stort og vanskelig vitenskapsfelt ble presentert med dybde, presisjon og en enkelhet som traff deltakerne «midt i magen»."

- Lena Myhrberg (HR-rådgivare), Fredrikstads kommun i Norge

"Marie Ryd gjorde en mycket häftig presentation för oss på Nobina Ledarkonferens! Att med vetenskapliga upptäckter dra slutsatser om mellan-mänskliga relationer blev tankeväckande för oss alla. Känslan jag fick är att detta borde sändas i TV på bästa sändningstid som allmänbildning. Dessa insikter kommer att påverka framtida ledarskap!"

- Ragnar Norbäck (CEO, Koncernchef), Nobina AB

"Det finns talare som oberoende av vad de talar om, fångar och fängslar sin publik från början till slut. Marie Ryd är en sådan talare."

- Per Furumo (talartränare och retoriker)

Övrig Information

Pris: Enligt offert

Förslag på innehåll:

Bygg framgångsrika team – skapa “Psykologisk trygghet”
Om att leda hållbart i närvaro – med riktlinjer från hjärnan
Om beslutsfattande – reptilhjärnan styr mer än du tror?
Om stress, kropp och förnuft – vad säger hjärnforskningen om hälsosam tillväxt?
Stärkt uppmärksamhet – sänkt stressnivå – om varför mindfulness faktiskt fungerar
Ta sikte – om vision, värderingar och viljekraft
Hjärnans naturlagar – den sociala hjärnan

Utgår från Stockholm

Svenska, Engelska

Föreläser inom: Balans i livet, Digital hälsa, Hjärnan, Ledarskap, Mental hälsa, Självledarskap, Stress

Mer information:


Intresseanmälan för Marie Ryd

Skicka en kostnadsfri förfrågan direkt till föreläsaren.

Genom att skicka godkänner du våra användarvillkor

Fotograf:Vanessa Tryde

Övrig Information

Pris: Enligt offert

Förslag på innehåll:

Bygg framgångsrika team – skapa “Psykologisk trygghet”
Om att leda hållbart i närvaro – med riktlinjer från hjärnan
Om beslutsfattande – reptilhjärnan styr mer än du tror?
Om stress, kropp och förnuft – vad säger hjärnforskningen om hälsosam tillväxt?
Stärkt uppmärksamhet – sänkt stressnivå – om varför mindfulness faktiskt fungerar
Ta sikte – om vision, värderingar och viljekraft
Hjärnans naturlagar – den sociala hjärnan

Utgår från Stockholm

Svenska, Engelska

Föreläser inom: Balans i livet, Digital hälsa, Hjärnan, Ledarskap, Mental hälsa, Självledarskap, Stress

Mer information:


close

Tack för din förfrågan

Ditt meddelande har skickats. Föreläsaren kommer återkomma till dig så fort som möjligt med svar på dina frågor.