Vi hjälper gärna till att hitta & boka rätt föreläsare. Ring oss på 0707 25 87 24 alt. maila info@curemo.se Välkommen!

Mats PeterssonKontakta

HÄLSOCOACH, FÖRELÄSARE, FÖRFATTARE


Mats Petersson lär dig prestera på den nivå där du vill vara. Vad krävs egentligen för att bli nummer ett vare sig det är som idrottare, säljare eller som förälder. Med hans kunskaper både från näringsfysiologin och KBT har han under lång tid hjälpt både topplag som Tre Kronor, Skildlandslaget och flera elitserielag som olika företagsgrupper att prestera på topp.

.

Erbjudande via Curemo:  Boka Mats Petersson för en skräddarsydd föreläsning + en inkluderad workshop utan extra kostnad. En workshop är nästa steg i förändringsarbetet och hjälper ert team/organisation att nå önskat resultat. För att ta del av erbjudandet klicka på ”Mer info”.

Mer info

Presentation

Mats Petersson brinner för att hjälpa människor att hitta kraft och lust till att prestera och därmed finna kreativitet och glädje i sin tillvaro. Han har under de senaste 20 åren utarbetat en formel för hur företag och organisationer kan skapa en effektivitet i världsklass. Vi vill alla prestera i alla delar av livet men möts ofta av det dåliga samvetet, en känsla av otillräcklighet. Vi kunde ha gjort lite till. Missköter vi kroppen så går systemet i baklås. Vi skapar ett sinnestillstånd och beteende som inte alls framhäver våra styrkor och vår prestation uteblir. Känner vi däremot att vi är bra så blir vi effektivare medarbetare, föräldrar och chefer.

”Vi är experter på att motverka vår egen kapacitet och energi.”

Det finns vissa i vår omgivning som alltid verkar ha kraft, energi och ser möjligheter. Finns det en formel för detta eller beror det till viss del på hur vi är skapta? Hur får man varje individ att utvecklas och sporra andra till att utvecklas. Hur kan vi påverka vårt eget beteendemönster? När det råder hög konkurrens så räcker det inte att man har medarbetare, delar av teamet som presterar 50% av sin kapacitet. Hur kan man som ledare få dem att motivera sig själva. Hur motiverar du dig själv till att göra rätt saker? Han beskriver skillnader och likheter mellan lag och individualisterna. Mats ger dig en god insikt i hur man hanterar den strategiska frågan att bli nummer ett i vilken aspekt av livet det än gäller.

”Att jobba mindre och prestera mer och bara tanken svindlar, men det fungerar.”

Mats är utbildad inom näringsfysiologi med inriktning på klinisk nutrition och näringsmedicin. Han har studerat KBT och de psykologiska sambandet mellan kropp och knopp. Som idrottsman tävlade han i cykel och triathlon. Han har skrivit flertalet böcker inom prestation, kost och motion.

 

Förslag på föreläsningar och innehåll med Mats Petersson

Bäst i världen

Alla människor vill prestera i alla delar av livet, i jobbet, med partner, med barnen och övrig släkt och vänner. Det som däremot kännetecknar vårt samhälle av idag är en känsla av otillräcklighet, man räcker inte till överallt. Att alltid ha dåligt samvete för att man kunde gjort lite till. Vi är experter på att motverka vår egen kapacitet och energi.

Denna föreläsning handlar om att förstå vad din kropp behöver för att prestera på den nivå där du vill vara.

Orka vara ledig

Alla önskar sig ett liv i harmoni, där våra tillkortakommanden uppvägs av våra styrkor i andra sammanhang. Men om vi missköter vår kropp så går systemet i baklås och vårt dåliga sinnestillstånd skapar ett beteende som inte framhäver våra styrkor och vi presterar inte på den nivå där vi vill vara.

Att jobba mindre och prestera bättre, kan det verkligen fungera? Tanken svindlar, men det fungerar faktiskt. Att känna att man är bra som partner och förälder skapar kraft kreativitet och glädje och det skapar en effektiv medarbetare

Peak performance

Du kommer att bli förvånad över hur lätt det går. Mats Petersson är en av Sveriges mest meriterade personer inom sitt område: kropp och knopp. Han vet att alla kan öka sin prestationsförmåga, oavsett ålder. I sina föreläsningar går Mats igenom hur näring, kondition och sömn påverkar både vår kroppsliga och mentala styrka. Mats ger mer än goda råd – han visar hur kroppens ”maskineri” fungerar, och varför det går i baklås när vi missköter det. När Mats föreläser om ett liv i harmoni är det lätt att återkoppla till sin egen tillvaro. Du kan se vad du gör som är tillräckligt bra och inse var förbättringarna ska sättas in. Det är konkret och kopplat till verkligheten.

För idrottare

Mats har med sin stora kunskap om hur kroppen och ”knoppen” fungerar beroende på vilken kost man äter, under de senaste 20 åren bland annat varit rådgivare åt flera av våra kära landslag; däribland Tre Kronor, Davis Cup-laget, golfproffsen och delar av det alpina landslaget. Flertalet av hans adepter har faktiskt också blivit nummer ett.

Stress

Belastning eller lustfylld utmaning?  För var stressen helt enkelt en livräddare som gjorde oss beredda för att fly eller fäkta. Idag är det en av de faktorer som allra mest bidrar till för tidigt åldrande. Symtomet skapas av dagens stressiga samhälle och bidrar till många folksjukdomar. Den felande länken är egentligen brist på återhämtning. Föreläsningen ger dig energi, tips och råd om hur du kan vända stressen till din fördel.

Moget välmående

Vad härligt det är att bli lite äldre. Vi kommer då att få mer tid att leva annorlunda, mindre inrutat och mer kvalitetstid både för oss själva och våra närmaste. Det går att ha lika bra fysik vid 50 som vid 25 år. Och bara för att du fyllt 67 behöver du inte sätta dig ner och ta det lugnt, tvärtom. Det är nu du har tid att ta hand om din mentala och fysiska hälsa. Tid som kan ge dig ett innehållsrikt och aktivt liv i vuxen ålder.

"Mats gör det svåra enkelt, han når alla människor oavsett vilken situation de befinner sig i. Jag känner mig lyckligt lottad som har fått haft Mats som min mentor under många år. Varje gång jag ser Mats föreläsa så slås jag av vil"

- Leila Söderholm, Life by Laila

Övrig Information

Pris: Enligt offert

Förslag på innehåll:

Bäst i världen
Orka vara ledig
Peak performance
För idrottare
Stress
Moget välmående

Utgår från Västerås

Svenska, Engelska

Föreläser inom: Egenvård, Erbjudande: Boka Föreläsning med inkluderad Workshop, Kost, Motivation, Prestation, Stress, Träning


Kunskapsområden:
 • prestation
 • motivation
 • stress
 • teamarbete
 • kost
 • näring
 • KBT

 

Intresseanmälan för Mats Petersson

Skicka en kostnadsfri förfrågan direkt till föreläsaren.

Genom att skicka godkänner du våra användarvillkor


Övrig Information

Pris: Enligt offert

Förslag på innehåll:

Bäst i världen
Orka vara ledig
Peak performance
För idrottare
Stress
Moget välmående

Utgår från Västerås

Svenska, Engelska

Föreläser inom: Egenvård, Erbjudande: Boka Föreläsning med inkluderad Workshop, Kost, Motivation, Prestation, Stress, Träning


Kunskapsområden:
 • prestation
 • motivation
 • stress
 • teamarbete
 • kost
 • näring
 • KBT

 

close

Tack för din förfrågan

Ditt meddelande har skickats. Föreläsaren kommer återkomma till dig så fort som möjligt med svar på dina frågor.