Vi hjälper gärna till att hitta & boka rätt föreläsare. Ring oss på 0707 25 87 24 alt. maila info@curemo.se Välkommen!

Mia FernandoKontakta

FYSIOTERAPEUT, FÖRELÄSARE, BLOGGARE
MIA FERNANDO FÖRELÄSARE


Mia Fernando hjälper gravida, nyförlösta och kvinnor med gynekologiska besvär till en bättre livskvalité. 2017 utsågs hon till Årets fysioterapeut och driver bloggen Baking Babies. Mia Fernando håller ofta i föreläsningar och workshops runt om i landet både för Sveriges kommuner och landsting men även för privata aktörer. När hon födde sitt första barn fick hon en allvarlig förlossningsskada som förändrade hennes vardag. Det öppnade hennes ögon för att fysioterapi kan omfatta även bäckenbotten och omkringliggande strukturer. Hon har jobbat med kvinnohälsa sedan dess och är idag specialist inom fysioterapi med inriktning obstetrik, gynekolgi och urologi. Fysioterapi för bäckenbotten handlar om att hjälpa kvinnor till en bättre livskvalitet och bättre funktioner vad gäller fysisk aktivitet, träning, toalettbesök och sex. 

Läs inlägg av Mia Fernando

Presentation

Idag föreläser Mia regelbundet för barnmorskor och annan vårdpersonal samtidigt som hon tar emot egna patienter. Hon har under åren givit ut 4 böcker inom ämnet. Efter sin egen traumatiska resa så vågade hon till slut skaffa ett till barn mot löfte om kejsarsnitt. Själv har hon under småbarnsåren dagligen löptränat, studerat, drivit sin blogg och alltid haft förmågan att ha många bollar i luften. Hur är det möjligt för Mia att få det att gå ihop när så många andra småbarnsföräldrar knappt orkar med sina dagliga rutiner?

Enligt Patientskadeförsäkringen begicks aldrig något fel när Wollmar föddes. Men Mia vet att ringmuskeln kanske inte hade behövt brista om barnmorskan inte varit så slutkörd, om Mia inte tillåtits bli så värksvag och Wollmar till sist inte behövt tas ut akut med sugklocka. Konsekvenserna hade kanske inte behövt bli så allvarliga om läkaren som sydde ihop henne gjort ett bättre jobb, om vården som följde hade haft en kompetens som sträcker sig bortom enkla tips om knipövningar.

”Varför vet vi så lite? Varför kan vi så lite? Varför gör vi så lite? Det var ju inte i går kvinnor började föda barn! Det är när jag börjar tänka på det som jag blir arg feminist. Att säga ”det blir så här när man har fött barn” eller ”lite får man tåla” vittnar om en föråldrad kvinnosyn som lever kvar i vårdsystemet. I  samhället med för den delen.”

Mia hade gärna sett att det hade funnits en fysioterapeut ansluten till varje barnmorskemottagning som kan följa kvinnan hela vägen för att ge stöd och hjälp efter graviditeten och försäkra att kvinnan mår bra och att man tar allvarligt på de besvär som kan ha uppstått både före, under och efter en förlossning. Vägen tillbaks var lång och mödosam men förändrade Mias egen tillvaro totalt.
Kvinnor hamnar mellan stolar. Samhället skulle behöva ta större ansvar att fånga upp dem som blivit drabbade istället för att hela ansvaret läggs på kvinnan att söka vård på egen hand.
Mia har lagt mycket tid på att utbilda sig samtidigt som hon efter sin förlossning började skriva bloggen Baking Babies. Den kom sedan att handla om bland annat hennes liv efter förlossningen och de besvär hon kämpade med. Reaktionerna från läsare blev större än vad Mia hade kunnat föreställa sig då det fanns många kvinnor som kände igen sig i hennes upplevelser och tankar. Som själva bar på liknande berättelser.

”Jag skulle tro att de flesta kvinnor som har symptomgivande framfall eller större förlossningsskador påverkas minst lika mycket, eller till och med i större utsträckning, av det än av knäartros eller ländryggssmärta. Skillnaden är ofta kunskapen om detta och hjälpen man får.”

Mias föreläsningar täcker en rad olika områden inom fysioterapi, kvinnohälsa och förlossningsskador utifrån både patient- och fysioterapeutperspektiv med ett stadigt fokus på vård utifrån ett kvinnoperspektiv och patientdelaktighet.

Förslag på föreläsningar med Mia Fernando

Höj livskvaliteten med stark bäckenbotten

Alla människor har en bäckenbotten. Om allt fungerar tänker man inte på den – den bara finns och gör sitt jobb. Det är först när något strular som man ägnar den en tanke. En av tre kvinnor har urinläckage och en av fem har smärta vid sex. Den här föreläseningen fokuserar på problemlösning och på höjning av livskvaliteten.

 

Liggen, lusten, livet 

Det ska va gött att ligga, annars kan det kvitta! Den här föreläsningen är en uppdaterad guide till den kvinnliga sexualiteten, med en fördjupad guide till kroppens funktioner och problemlösning till besvär som kan uppstå längs med vägen.

 

Ta hand om kroppen efter förlossningen

Mia har hjälp tusentals kvinnor med rehab efter förlossning. I den här föreläsningen ingår guldkornen från hennes mångåriga erfarenhet angående magmuskler, bäckenbotten, träning, sexliv och återhämtning.

"Kombinationen föreläsning och bäckenbottenworkshop gav deltagarna en unik förståelse och helhetsupplevelse."

- Arrangör av bäckenbottenworkshop

"Mia Fernando har deltagit i den stora satsningen om förbättrad vård till kvinnor efter förlossning som har drivits i region Stockholm. Mia har hållit föreläsning om träning efter förlossningen vid 17 utbildningstillfällen. Hon har varit en otroligt uppskattad föreläsare! Hon har kompetens, är lyhörd och har ett brinnande intresse."

- Samordningsbarnmorska MVH-enheten

"Mia har varit med och planerat, arrangerat och hållit i både föreläsningar samt arbetsgrupper vid våra nationella och regionala konferenser. Hon är mycket kreativ och har ett pedagogiskt sätt att prata om komplexa frågor. Genom berättelser från flera kvinnor ger hon en bredd i patienternas perspektiv inom kvinnosjukvården."

- Projektledare Sveriges Kommuner och Regioner

Övrig Information

Pris: Enligt offert

Förslag på innehåll:

Kvinnohälsa – hälsosamma kvinnor
En arbetsplats med kvinnor i fokus
Höj livskvaliteten med stark bäckenbotten
Liggen, lusten, livet
Ta hand om kroppen efter förlossninge
Vi måste prata om… (kiss, bajs, sex)

Utgår från Stockholm

Svenska

Föreläser inom: Kvinnohälsa


Kunskapsområden:
  • kvinnohälsa
  • graviditet
  • förlossning
  • bäckenbottenträning

Intresseanmälan för Mia Fernando

Skicka en kostnadsfri förfrågan direkt till föreläsaren.

Genom att skicka godkänner du våra användarvillkor
MIA FERNANDO FÖRELÄSARE


Övrig Information

Pris: Enligt offert

Förslag på innehåll:

Kvinnohälsa – hälsosamma kvinnor
En arbetsplats med kvinnor i fokus
Höj livskvaliteten med stark bäckenbotten
Liggen, lusten, livet
Ta hand om kroppen efter förlossninge
Vi måste prata om… (kiss, bajs, sex)

Utgår från Stockholm

Svenska

Föreläser inom: Kvinnohälsa


Kunskapsområden:
  • kvinnohälsa
  • graviditet
  • förlossning
  • bäckenbottenträning
close

Tack för din förfrågan

Ditt meddelande har skickats. Föreläsaren kommer återkomma till dig så fort som möjligt med svar på dina frågor.