Vi hjälper gärna till att hitta & boka rätt föreläsare. Ring oss på 0707 25 87 24 alt. maila info@curemo.se Välkommen!

Mike FloretteKontakta

FÖRFATTARE, FÖRELÄSARE


Mike Florette är ett scenproffs, inspiratör och estradör som föreläser om hjärnan och digitaliseringen, mänskliga beteenden, retorik och ledarskap. Han är idag den enda utbildade och certifierade Tiny Habitscoach. Med över 30 års erfarenhet av att kommunicera med en publik från scener som Cirkus och Stockholms Konserthus till det lilla konferensrummet. Som författare har han skrivit 5 böcker tillsammans med Lisbet Duvringe och syns ofta i olika medie-sammanhang som expert både i TV, radio och tidningar. Hans föreläsningar är underhållande med ett framträdande styrt av fingertoppskänsla, erfarenhet och engagemang.

Läs blogginlägg av Mike Florette.

.

Erbjudande via Curemo:  Boka Mike Florette för en skräddarsydd föreläsning + en inkluderad workshop utan extra kostnad. En workshop är nästa steg i förändringsarbetet och hjälper ert team/organisation att nå önskat resultat. För att ta del av erbjudandet klicka på ”Mer info”.

Mer info

Presentation

Mike är utbildad inom ledarskap, psykologi och retorik. Han har skrivit fem böcker tillsammans med Lisbet Duvringe varav de tre senaste: ”Psykopater i arbetslivet”, ”Kvinnliga psykopater” och ”Psykopater online” har fått stor uppmärksamhet i media. Han medverkar regelbundet i TV, radio, tidningar och poddar som expert i olika sammanhang. Mikes bakgrund från underhållningsbranschen (sång, musik, standup) gör hans föreläsningar underhållande, roliga och samtidigt fast förankrade i den senaste vetenskapen. Han är certifierad och licensierad  Tiny Habitscoach av grundaren själv, Dr BJ Fogg som han idag har ett kontinuerligt samarbete med.

Mike har en lång erfarenhet att stå framför publik och har därifrån med sig en bred kunskap med det senaste inom hjärna och digitalisering, beteenden, sömn och balans i livet men även ledarskap och medarbetarskap. Som utbildad retoriker så pratar han gärna om retorik, intern- och kriskommunikation.

Mike föreläser även tillsammans med Lisbet Duvringe – Psykopater i arbetslivet.

”Genom att lära oss hur hjärnan faktiskt fungerar kan vi dra nytta av alla de fördelar som digitaliseringen medför, vi kan “uppdatera” hjärnan. Vi kan också balansera de negativa effekterna genom att t ex respektera hjärnans behov av vila eller inkubationstid för att skapa nya idéer. När vi förstår att vissa delar av hjärnan är kvar på stenåldern kan vi också inse vad inte kan åstadkomma med digitalisering.”

Förslag på föreläsningar med Mike Florette

24 timmar med hjärnan

Följ med i hur hjärnan fungerar och vad som händer i den under en dag. Genom att lära oss om hur hjärnan fungerar och reagerar, dess styrkor och tillkortakommanden kan vi faktiskt agera smartare, effektivare, må bättre och få svaret på den mest ställda frågan i världshistorien – Varför?

 

Internet och Psykopatiska beteenden

Bygger på den senaste forskningen om psykopatiska beteenden på internet och speciellt bland män. Detta började Mike att utforska långt innan #MeToo kampanjen toppade löpsedlarna i Sverige.

#MeToo handlar om två olika delar. Dels “nättrollen”, människor som tycker att de kan uttrycka sig hur de vill utan någon som helst ansvar för sina handlingar bara för att de gömmer sig bakom en dator/mobiltelefon. Och dels “människor” och i detta och tyvärr i de flesta fall män som kategoriskt utsätter kvinnor för kränkande behandling, utnyttjar situationer, sexuella trakasserier och t.o.m. våldtäkter.

För att förenkla detta ytterligare så är det ett stort antal människor därute med psykopatiska beteenden. Och en som kan allt om detta är Mike Florette. Se till att ta tag i problemen innan de dyker upp eller blir för stora.

I en tid då var fjärde heterosexuell svensk och 4 av 5 homosexuella svenskar hittar sin partner via internet, så är det något vi numer litar på för att hitta sin stora kärlek och för att i många fall bilda en efterlängtad familj.

Föreläsningen Internet och Psykopatiska beteenden tar upp hur du kan upptäcka och undvika människor med psykopatiska beteenden, både i arbetslivet, privatlivet och vid kommunikation på internet.

 

 Hjärnan och Digitaliseringen!

Forskning har visat att hjärnan ganska snabbt börjar anpassa sig när vi knappar på våra mobiler. På ett sätt uppdaterar vi hjärnan genom användningen av ny teknik vilket är fantastiskt! Men det gäller inte hela hjärnan, de delar som hör till den sk reptilhjärnan är inte lika anpassningsbara, det handlar överlevnad, stressreaktioner och rädslor.

Hur påverkar digitaliseringen våra hjärnor?
Hur påverkar digitaliseringen våra relationer på jobbet och privat?
Hur kan vi med kunskap om hjärnan hantera utmaningarna och maximera de positiva effekterna av digitaliseringen?

”Fördelen med digitalisering är att vi kan sköta våra relationer på distans, när det behövs. Men, det finns forskning av bl a Sherry Turtle på MIT som visar att människors interaktion och projicering på exempelvis sociala medier sker på bekostnad av fördjupad kontakt ansikte mot ansikte. Det här behöver uppmärksammas inte minst på jobbet. För att kunna ha ett bra och högpresterade team krävs att medlemmarna i teamet kan kommunicera direkt med varandra både med och utan digitala hjälpmedel. Det behövs för att skapa den tillit som är nödvändig för högpresterande team.”

 

Så boostar du din hjärna för gott humör

Lisbet berättar i föreläsningen hur vi med kunskap om hjärnan kan hantera utmaningar för att maximera positiva effekter. Hon tar upp sömnens betydelse för våra prestationer, relationer och arbetsglädje. Dessutom får vi veta hur digitaliseringen påverkar våra hjärnor. Med kunskap och erfarenhet från psykologi, neuropsykiatri, retorik och ledarskap berättar Lisbet om hur vi människor fungerar och beter oss. Inspiration och fakta blandas!

 

Så hanterar du stress för balans & återhämtning

Föreläsningen som vill öka din förmåga att upptäcka, hantera och balansera stress. Med mer kunskap ökar möjligheten för återhämtning. Kravfyllda arbetsuppgifter, svåra samtal och stort ansvar gör många stressade och man drabbas av ohälsa. Att utbilda personal och chefer i stresshantering är därför både klokt och angeläget. I föreläsningen stresshantering tar Lisbet upp vilka signaler och beteenden man ska vara uppmärksam på. Du får veta vilka av dina inre resurser som är av stor betydelse för din återhämtning. I den här föreläsningen lär du dig också om hur självmedkänsla är ditt skydd mot stress, hur språket påverkar och hur du kan använda sömnen som superkraft för att göra hälsosamma val i livet. Du får enkla och konkreta verktyg med dig.

Mike skräddarsyr föreläsningar, utbildningar, workshops och rådgivning just för kundens unika behov, både live, streamat och digitalt.

 

Tiny habits – gör beteenden du önskar enklare att utföra och därmed blir det lättare att forma nya vanor

Vad är Tiny Habits – Mikrovanor?
En metod för att arbeta med beteendevanor på ett evidensbaserat sätt samt hur nya hållbara vanor kan implementeras.
 Metoden ger förståelse för hur vi kan samarbeta med hjärnan för att främja en beteendeförändring och skaffa nya vanor som ger resultat
 Mikrovanor ger förståelse för hur man hjälper andra människor, grupper och team och skapar förutsättningar för självledarskap vid beteendeförändring
 Framgångsfaktorer vid beteendeförändring
 Kunskap om BJ Foggs beteendemodell
 Kunskap om varför motivation, vilja och självkänsla inte räcker till vid en beteendeförändring
 Kunskap om hur du ankrar nya beteenden i din vardag
 Varför det är så viktigt att fira förändring i små steg

"Mike gjorde förläsningsämnet, hjärnan, som i sig är superintressant och komplext, lätt att förstå med mycket humor. Den bästa föreläsning jag besökt under en lång period."

-

"Mike har en otrolig kontakt med publiken från start till slut. Även om det är en föreläsning så känns det mer som att man är en del i en dialog med föreläsaren, vilket gör att man aldrig tappar fokus. Han lyckas vara tydlig, inspirerande och även humoristisk i sitt sätt att framföra både viktiga och ibland tunga föreläsningar."

- Taimaz Gaffari, Loungepodden

"Det här är andra gången, men blir aldrig trött på att lyssna på honom flera gånger om. MYCKET INTRESSANT OCH ROLIGT."

-

Övrig Information

Pris: 18.000 - 30.000 kr

Förslag på innehåll:

Hjärnan och digitaliseringen
Boosta hjärnan för bra humör
Sömn som superkraft
I huvudet på en psykopat- om psykopatiskt beteende och hur 
du hanterar det på arbetsplatsen 

Prata om pratet - Språket som verktyg för en bra arbetsmiljö.
Retorik för din publik alt. Retorik för alla
Transformellt ledarskap
Självledarskap

Utgår från Stockholm

Svenska, Engelska

Föreläser inom: Arbetsglädje, Bemötande, Beteenden, Digital hälsa, Erbjudande: Boka Föreläsning med inkluderad Workshop, Hjärnan, Ledarskap, Medarbetarskap, Psykologi, Workshops


Kunskapsområden:
 • beteendeförändringar
 • hjärnan
 • digitalisering
 • sömn
 • balans i livet
 • retorik
 • kommunikation
 • kriskommunikation
 • självledarskap
 • arbetsglädje
 • arbetsliv

Intresseanmälan för Mike Florette

Skicka en kostnadsfri förfrågan direkt till föreläsaren.

Genom att skicka godkänner du våra användarvillkor


Övrig Information

Pris: 18.000 - 30.000 kr

Förslag på innehåll:

Hjärnan och digitaliseringen
Boosta hjärnan för bra humör
Sömn som superkraft
I huvudet på en psykopat- om psykopatiskt beteende och hur 
du hanterar det på arbetsplatsen 

Prata om pratet - Språket som verktyg för en bra arbetsmiljö.
Retorik för din publik alt. Retorik för alla
Transformellt ledarskap
Självledarskap

Utgår från Stockholm

Svenska, Engelska

Föreläser inom: Arbetsglädje, Bemötande, Beteenden, Digital hälsa, Erbjudande: Boka Föreläsning med inkluderad Workshop, Hjärnan, Ledarskap, Medarbetarskap, Psykologi, Workshops


Kunskapsområden:
 • beteendeförändringar
 • hjärnan
 • digitalisering
 • sömn
 • balans i livet
 • retorik
 • kommunikation
 • kriskommunikation
 • självledarskap
 • arbetsglädje
 • arbetsliv
close

Tack för din förfrågan

Ditt meddelande har skickats. Föreläsaren kommer återkomma till dig så fort som möjligt med svar på dina frågor.