Vi hjälper gärna till att hitta & boka rätt föreläsare. Ring oss på 0707 25 87 24 alt. maila info@curemo.se Välkommen!

Peter MartinKontakta

LÄKARE, FORSKARE, FUNKTIONSMEDICINARE, GRUNDARE FUNMED CLINICS
PETER MARTIN


Dr. Peter Martin är grundare till Europas största läkarklinik inom funktionsmedicin, vilket är en form av precisionshälsa. Han är en av de främsta i Sverige inom området och även medgrundare till FunMed Academy som utbildat över 200 utövare inom funktionsmedicin. Dr. Peter Martin bjuder på en intressant och lärorik föreläsning om hur vår livsstil och miljö styr vår hälsa och hur vi själva kan ta makten över hur vi mår och hur vi påverkas både av våra yttre och inre omständigheter. Hur vi kan se på hälsa och vården ur ett annat perspektiv än vi är vana vid. Han har tidigare erfarenhet från bland annat läkemedelsforskning med nobelpristagaren Arvid Carlsson och har arbetat som läkare inom primärvården och på sjukhus. Efter en tuff sjukskrivning för utmattningssyndrom blev funktionsmedicin början på hans tillfrisknande och senare karriärsbyte.

 

Presentation

Kroniska sjukdomar är idag den överlägset största dödsorsaken i Europa, och representerar 77 % av den totala sjukdomsbördan och 86 % av alla dödsfall. Dessa sjukdomar är kopplade till vanliga riskfaktorer som vår livsstil och vår miljö. Sjukvården vi möter idag är dock ett akutvårdssystem som mestadels är reaktivt och fokuserar på att trycka ner symtom med läkemedel.

Funktionsmedicin å andra sidan är ett framväxande nytt holistiskt vetenskapsbaserat paradigm som arbetar för att identifiera och korrigera de underliggande orsakerna till sjukdomar och symtom. Detta uppnås genom frågeformulär och labbtester för att karakterisera varje individs livsstil, biokemi, fysiologi och tarmflora. Genom att åtgärda biokemiska obalanser och optimering av näring och livsstil kan utövare av funktionsmedicin hjälpa sina patienter att uppnå optimal hälsa och prestanda.

”Genom att träffa patienter på våra mottagningar har jag lärt mig mycket om grundorsakerna till att vi människor inte mår så bra. Jag har också lärt mig att helheten är komplex och att ingen kur passar alla. Att gissa duger inte. Man måste ha fakta. Funktionsmedicin är till för alla med kroniska besvär eller för människor som vill ta ansvar för sin hälsa på lång sikt, optimera sitt välbefinnande och sin prestationsförmåga.”

Under en föreläsning med Dr Peter Martin får man en översikt över funktionsmedicin som är en form av precisionshälsa och därmed ett nytt medicinskt paradigm. Varför det är ett logiskt sätt att ta itu med den ökande samhällsbördan av kroniska sjukdomar. Vidare kommer han att dela med sig av insikter om hur funktionsmedicin kan användas för att optimera hälsa och välbefinnande samt fysisk och kognitiv prestation. Dr Peter Martin pratar om kosten ur ett hälsoperspektiv och hur man pröva sig fram till den kost som passar en själv bäst. Hur vi kan jobba förebyggande med olika livsstilsfaktorer men även hur vår livsstil riskerar att göra oss sjuka. Dessutom kommer Peter berätta om hur Funmed Clinics, som en ledande aktör inom detta område, skapar skalbara digifysiska funktionsmedicinska kliniker och en unik databas för ökad medicinsk förståelse.

Peter har stor erfarenhet av att föreläsa och gillar dialog. Efter föreläsningen kommer det att finnas gott om tid för frågor. Peter skräddarsyr gärna föreläsningen efter önskemål och har även möjlighet att erbjuda workshops eller längre föreläsningar.

”Vägen tillbaka efter en 2-årig sjukskrivning började med arbetsträning. Det gick bättre och bättre, men det var när jag la om min kost som hälsan tog stora kliv framåt. Redan på två veckor märkte jag hur hjärnan klarnade, värken försvann, magen blev lugn och fem kilo försvann runt magen. Detta födde ett stort intresse och sedan dess har jag lyssnat på tusentals timmar av podcasts om näringslära och funktionsmedicin, läst hundratals studier och sedan 2014 har jag gått flertalet utbildningar i USA.”


Övrig Information

Pris: Enligt offert

Utgår från Stockholm

Svenska, Engelska

Föreläser inom: Balans i livet, Egenvård, Funktionsmedicin, Hälsotrender, Kost, Livsstil, Mental hälsa


Kunskapsområden:
  • funktionsmedicin
  • hälso- och sjukvård
  • kost och livsstil
  • prevention/förebyggande behandling
  • farmakologi/läkemedel samt forskning

Intresseanmälan för Peter Martin

Skicka en kostnadsfri förfrågan direkt till föreläsaren.

Genom att skicka godkänner du våra användarvillkor
PETER MARTIN


Övrig Information

Pris: Enligt offert

Utgår från Stockholm

Svenska, Engelska

Föreläser inom: Balans i livet, Egenvård, Funktionsmedicin, Hälsotrender, Kost, Livsstil, Mental hälsa


Kunskapsområden:
  • funktionsmedicin
  • hälso- och sjukvård
  • kost och livsstil
  • prevention/förebyggande behandling
  • farmakologi/läkemedel samt forskning
close

Tack för din förfrågan

Ditt meddelande har skickats. Föreläsaren kommer återkomma till dig så fort som möjligt med svar på dina frågor.