Vi hjälper gärna till att hitta & boka rätt föreläsare. Ring oss på 0707 25 87 24 alt. maila info@curemo.se Välkommen!

Rita VithlaniKontakta

Cert. YOGALÄRARE (PRACTITIONER), Dipl. AYURVEDISK TERAPEUT
Rita Vithlani


Rita Vithlani är Yoga lärare (Practitioner) och ayurvedisk terapeut med över 30 års erfarenhet inom området. Hon har utbildat sig genom några av de mest välkända namnen inom yogavärlden och studerat yoga filosofi i Mumbai på universitetsnivå. Hon har hållit populära workshops och yogaklasser under många år och driver sin egen klinik inom ayurveda, yoga och hudvård. Just nu genomgår hon en utbildning för att bli ayurvedisk läkare. Hon besitter djupa kunskaper och insikter om människokroppen och hur vi tar hand om oss själva både genom den mat vi äter och vår mentala påverkan för att uppnå en bättre hälsa och harmoni. Tillsammans med hennes lättsamma och positiva personlighet skapar hon en insiktsfull och intressant föreläsning med många nya lärdomar. 

Erbjudande via Curemo:  Boka Rita Vithlani för en skräddarsydd föreläsning + en inkluderad workshop utan extra kostnad. En workshop är nästa steg i förändringsarbetet och hjälper ert team/organisation att nå önskat resultat. För att ta del av erbjudandet klicka på ”Mer info”.

Mer info

Presentation

Den urgamla indiska läran om ditt liv är en djupare kunskap om din fysiska och mentala hälsa. Med en passion för att lära ut hur man finner optimal hälsa både kroppsligt och mentalt genom yoga och ayurveda ger Rita dig nya perspektiv och insikter om dig själv. Med en masterutbildning och över 30 års erfarenhet inom ämnen som hur man hanterar stress och förebygger hjärnrelaterade symptom och besvär har hon hjälpt många bli mer effektivare på jobbet, finna mer glädje och minska den dagliga stressen. Med hjälp av enkla och välbeprövade metoder får alla med sig redskap och en djupare förståelse för hur man kan förebygga både psykiska och fysiska besvär. Det finns idag mycket mer forskning kring effekterna av yogan och ayurveda som gör att man har djupare förståelse för hur kroppen reagerar och återställer sin balans med hjälp enkla metoder som alla kan använda sig av.

”Ayurvedan och yogan ger dig en helhetssyn på hur du optimerar din mentala hälsa. Genom maten vi äter kan vi påverka både kropp och sinne och hjälpa till att balansera inflammationer. Vi kan arbeta med vår mentala förmåga för att optimera välbefinnandet i vårt sinne.”

Rita kommer ursprungligen från Indien och Mumbai men har bott i Sverige under många år. Hon har studerat yoga i Indien bland annat med några välkända namn inom yogan som Swami Satyaanada Saraswati BiharBKS Iyengar i Pune och studerat på Yoga Vidya Gurukul (Indiskt Yoga Universitet där hon studerat yogisk filosofi). Utöver det har Rita en universitetsutbildning i yoga och utbildar sig just nu till Ayurvedisk läkare. Hon har jobbat som Yoga instruktör, Ayurvedisk hälsorådgivare och hudterapeut i 25 år.

Förutom Yoga och Hudterapeut yrket har Rita studerat Ayurveda i Mumbai, Stockholm och hos den världskända ayurvediske läkaren Dr. Vasant Lad samt Kerala Ayurveda Academy i USA. Utöver det har hon 30 års arbetslivserfarenhet inom Yoga & Terapi och ett stort nätverk och glädje till sin passion. Hon har även många fortbildningar inom Yoga & Ayurveda från kända Institut & Akademier både i USA, Europa samt Indien.

För att djupare förstå hur vårt undermedvetna fungerar så har Rita praktiserat Veepasana meditation under lång tid och behärskar flertalet meditationstekniker. Förutom föreläsningar så erbjuder Rita workshops, kurser, öppna föreläsningar och utbildningar.

 

Föreläsningar med Rita Vithlani

Antiinflammatorisk Mat – Maten som Din Mage vill ha (ur ayurvedans perspektiv)

Ayurveda & Yoga Livsstil är rena balsam för din kropp, tankar och själen.

Under föreläsningen kommer du att få kunskapen om grunden inom Ayurvedan. Vad den betyder, är uppbyggd, varför just Ayurveda & Yoga livsstilen är enkla metoden för att skapa optimala hälsan.

Du kommer att bli inspirerad och få kunskaper inom:

 • Hur man uppnår en balanserad pH värde till tarmar.
 • De vanligaste antiinflammatoriska ingredienser i maten, och vilka ingredienser ger en ökad förbränning.
 • Kryddor, ingredienser som ger antiinflammatorisk effekt i kroppen. Vi kommer även att prata om probiotisk, prebiotisk (levande goda bakterier) & fermenterat mat. Ingredienser är väldigt lätt att hitta i din närmsta matbutik.
 • Du kommer kunna inse små enkla förändringar i din vardag som kan bidra stora positiva hälsoeffekter, både till kroppen & mentala. Följden av detta du kommer självklart få många tips och idéer som du ska kunna ta med dig till din vardag.

 

Medvetandet – Hemligheten bakom din inre kraft (ur yogans perspektiv)

Ayurveda & yogans livsstil är som balsam för din kropp, dina tankar och din själ.

Hur du tar avstånd från den mentala obalans man ofta upplever utan att bli påverkad av den? Detta och mycket mer besvaras under föreläsningen.

Du kommer att få kunskapen och grunden bakom Ayurveda. Vad ayurveda betyder, hur den är uppbyggd och varför just Ayurveda & Yoga är enkla metoder för att skapa optimal hälsa.

Det finns omedveten psykisk ohälsa, stress etc. Orsaken kan vara anonym, som till ex hormon, åldrande, ändrade omgivningar med flera.

Du kommer att få förståelse för hur du förebygger dessa, hur du når målet, hur du blir effektivare, hur du kan sätta gränser och få klarare syn på din omgivning.

Du kommer få förståelse små enkla förändringar i din vardag som kan bidra till stora positiva hälsoeffekter, både till kroppen & din mentala hälsa. Du kommer få många tips och idéer som du kan använda i din vardag.

”Människan har svårt att stilla sinnet – vi tänker, oroar oss och löser problem. Yogan hjälper oss att hantera tankarna. Även om de inte försvinner så lär vi oss att förhålla oss till dem. Effekten gör att vi ökar vår koncentrationsförmåga, förmåga att hantera stress samt andra svåra livssituationer. ”

 

 


Övrig Information

Pris: 10.000 - 20.000 kr

Förslag på innehåll:

Antiinflammatorisk Mat - Maten som Din Mage vill ha (ur Ayurvedan Perspektiv)
Medvetandet – Hemligheten bakom Din inre kraft (ur Yogans perspektiv)

Utgår från Stockholm

Svenska

Föreläser inom: Ayurveda, Erbjudande: Boka Föreläsning med inkluderad Workshop, Kost, Yoga


Kunskapsområden:
 • ayurveda
 • yoga
 • stress
 • hudterapi

Intresseanmälan för Rita Vithlani

Skicka en kostnadsfri förfrågan direkt till föreläsaren.

Genom att skicka godkänner du våra användarvillkor
Rita Vithlani


Övrig Information

Pris: 10.000 - 20.000 kr

Förslag på innehåll:

Antiinflammatorisk Mat - Maten som Din Mage vill ha (ur Ayurvedan Perspektiv)
Medvetandet – Hemligheten bakom Din inre kraft (ur Yogans perspektiv)

Utgår från Stockholm

Svenska

Föreläser inom: Ayurveda, Erbjudande: Boka Föreläsning med inkluderad Workshop, Kost, Yoga


Kunskapsområden:
 • ayurveda
 • yoga
 • stress
 • hudterapi
close

Tack för din förfrågan

Ditt meddelande har skickats. Föreläsaren kommer återkomma till dig så fort som möjligt med svar på dina frågor.