Vi hjälper gärna till att hitta & boka rätt föreläsare. Ring oss på 0707 25 87 24 alt. maila info@curemo.se Välkommen!

Sara EmilionieKontakta

YOGATERAPEUT, KONSULT, UTBILDARE - MINDFULNESS & MEDICINSK YOGA
sara Emilionie

Fotograf: Anton Körberg

Sara Emilionie hjälper oss att snabbt och effektivt hitta tillbaks till balansen genom evidensbaserade metoder för återhämtning och stressreduktion. Genom vetenskapligt beprövad mindfulness och medicinsk yoga (Mediyoga) lär hon ut hur vi genom mikropauser kan minska vår dagliga stress via verktygen som hon lär ut. Hennes program erbjuds på några av Sveriges största arbetsplatser och hennes metod MIMY (Mindfulness & Medicinsk Yoga) används även inom cancervård, psykiatri och har testats i två stora studier på Danderyds Sjukhus och Karolinska Sjukhuset. Under hennes år som drivande kraft på Institutet för Medicinsk Yoga skapade hon tre olika utbildningar som lett till att instruktörer runtom i hela landet lär ut metoden, bland annat inom vården. Sara är även föreläsare och erbjuder utbildningar till högpresterande branscher inom näringslivet. Flertalet framgångsrika företag anlitar henne återkommande för guidning i Balansprogrammet som syftar till att göra återhämtningen till en enkel, effektiv vardagsrutin. Hon erbjuder även den växande hälsotrenden ”Gongbad” , en meditativ ljudupplevelse som med dess läkande vibrationer påverkar på cellnivå och sätter oss samman med vår självläkande kraft.  

 

Presentation

Sara förmedlar sin kunskap via forskningsbaserade andningstekniker, mindfulness, Mediyoga och även den växande hälsotrenden Gongbad/Soundbath för den som önskar. Hennes föreläsningar och övningar passar alla åldersgrupper, yrkesgrupper och uppskattas för den vetenskapliga förankringen i allt hon förmedlar.  Under flera år var Sara kommunikationskonsult och en av de drivande krafterna på Skandinaviens främsta forsknings- och utbildningsinstitut inom yoga och meditation där hon utvecklade en egna balansmetoden som testats i svensk forskning (Danderyds Sjukhus, Karolinska Sjukhuset). Idag driver hon balansinstitutet och erbjuder sina forskningsbaserade program till arbetsplatser.

”Det är inte stressen utan bristen på återhämtning som bränner ut oss. Vänta inte till semestern eller ens till helgen för att ge dig själv återhämtning. Då du integrerar återhämtning i din dagliga rutin kommer du märka att även en liten tidsinvestering kan ge stora positiva förändringar och avtryck i din vardag.” 

Sara lär ut utifrån vetenskapligt beprövade metoder och knyter an till sin egen historia där Sara själv var i desperat behov av stressreduktionstekniker. Omkring var femte person uppger idag att de har ett nedsatt psykiskt välbefinnande. Sara har själv en bakgrund inom näringslivet och har sedan 2012 utbildat i forskningsbaserad stressreduktion. Hon jobbade på PR-byrå, var en högpresterande (TA BORT NEUROTISK) perfektionist. Ta bort dotter. All press och stress gjorde att hon behövde ett avbrott och hon åkte på en retreat som krävde stark disciplin:  10 dagars tyst buddhistisk meditation. De första nio dagarna tänkte hon oavbrutet att hon var ett hopplöst fall – men sista dagen kom hon i kontakt med ett ögonblick som kom att förändra hennes liv. Hon upplevde ”varande”, kanske för första gången. Några år senare hade hon sagt upp sig på jobbet för att ”lära varenda svensk att andas” och skapade Balansprogrammet – Sveriges första korttidsprogram i mindfulness och medcinsk yoga.

”Hur väljer jag att påbörja dagen så jag vet vart jag är på väg och vart  jag vill komma?”förstår inte riktigt denna mening?

Sara önskar även sprida kunskapen om ett av världens äldsta instrument och dess kraftfulla förmåga att sätta dig samman med din självläkande kraft. Inom loppet av sekunder så kan hon idag stilla tankarna.

”Allt fler upplever att vardagen känns som ett strypkoppel. Vi behöver verktyg att hantera det moderna samhällets krav på oss som individer. Jag har ända sedan jag lämnade mitt jobb som kommunikationskonsult velat nå ut till varenda svensk med det yogiska andetaget och nu tar jag min metod vidare för att nå till grupper som sällan hamnar på en yogamatta, tex män med hög stress, säger Sara som utbildat 300 instruktörer varav två män, bland annat fd nyhetsankaret på SVT.”

 

Förslag på Föreläsningar med Sara Emilionie:

Workshop Tema Stresshantering och en hållbar vardag

Balans Institutet har i uppdrag fått en förfrågan om att arrangera en workshop i samband med tema stresshantering och hållbart arbetsliv.

Mindfulness är en populär och effektiv metod för mental, fyskisk och emotionell balans. Medicinsk Yoga är testat i svensk forskning sedan 1998 och har dokumenterad effekt på bl.ablodtryck, sömn, smärta, stress och ångest.

Balansinstitutets program kombinerar ovan beskrivna metoder med aktiv reflektion kring hur du förhåller dig till stress istället för reagerapå den.  Metoden erbjuds på stora arbetsplatser och testas just nu i svensk forskning, bla på Danderyds Sjukhus och Karolinska Institutet.

I denna offert presenteras ett förslag på workshop som bygger på innehåll i vårt arbetsplatsanpassade program ” Balansprogrammet 6 veckor” i syfte att erbjuda medarbetarna en struktur för fortsatt träning, efter genomförd workshop. Syftet är att motivera medarbetarna till att ta ett aktivt ansvar över sin stressreduktion samt presentera enkla, effektiva verktyg som efter konferensen kan utföras på egen hand, med stöd av videofilmande instruktioner via datorn, Ipad eller mobilen. Balansprogrammet har erbjudits till några av Sveriges största arbetsplatser sedan 2012 och utvärderats inom vården (Akademiska sjukhuset).

 

Balansprogrammet

Det är en ständig brist på återhämtning som bränner ut oss, inte stressen i sig enligt forskarna. Balansprogrammet ger deltagarna en upplevelse av hur hjärnfokus och minskad stress kan uppnås inom loppet av bara några minuter. Du får kunskap om ditt eget nervsystem och förstår hur du kan bygga motståndskraft mot stress med hjälp av forskningsbaserade metoder.

Ur innehållet:

  • Korrekt andning och dess omedelbara effekt på din hälsa.
  • Medicinsk yoga för rygg och nacke med dokumenterad effekt.
  • Hur daglig återhämtning kan öka motståndskraften mot stress
  • Mindfulness effekt – vad säger forskningen?
  • Introduktion av Balansprogrammet och verktyg för daglig balans

 


Övrig Information

Pris: 15.000 - 25.000 kr

Förslag på innehåll:

Ökad motståndskraft mot stress och produktiva medarbetare
Mental motståndskraft och daglig stressreduktion
Självreglering för ökat välbefinnande och psykisk hälsa
Forskningsbaserad återhämtning och vetenskapligt förankrade hälsoråd
Gongbad – en växande hälsotrend! Ljudvibrationer med effekt på cellnivå (Workshop)

Utgår från Stockholm

Svenska, Engelska

Föreläser inom: Gongbad, Mindfulness, Stress, Yoga


Intresseanmälan för Sara Emilionie

Skicka en kostnadsfri förfrågan direkt till föreläsaren.

Genom att skicka godkänner du våra användarvillkor
sara Emilionie

Fotograf: Anton Körberg

Övrig Information

Pris: 15.000 - 25.000 kr

Förslag på innehåll:

Ökad motståndskraft mot stress och produktiva medarbetare
Mental motståndskraft och daglig stressreduktion
Självreglering för ökat välbefinnande och psykisk hälsa
Forskningsbaserad återhämtning och vetenskapligt förankrade hälsoråd
Gongbad – en växande hälsotrend! Ljudvibrationer med effekt på cellnivå (Workshop)

Utgår från Stockholm

Svenska, Engelska

Föreläser inom: Gongbad, Mindfulness, Stress, Yoga


close

Tack för din förfrågan

Ditt meddelande har skickats. Föreläsaren kommer återkomma till dig så fort som möjligt med svar på dina frågor.