Vi hjälper gärna till att hitta & boka rätt föreläsare. Ring oss på 0707 25 87 24 alt. maila info@curemo.se Välkommen!

Sofia NordgrenKontakta

MODERATOR, INSPIRATIONSFÖRELÄSARE, STANDUP KOMIKER, SJUKSKÖTERSKA


Sofia Nordgren ger sin publik hälsoinsikter för livet blandat med ett gott skratt. Hon har under de senaste 25 åren samlat på sig en lång rad erfarenheter kring hälsa (kost & träning), stresshantering och ineffektivitet på arbetsplatser från att själv ha jobbat som konsult på över 100 arbetsplatser. När du är frisk så har du 100 drömmar, när du är sjuk så är din enda önskan att bli frisk. Som vd har man det betydande ansvaret att se till att de anställdas arbetsmiljö skapar bästa möjliga förutsättningar för arbetet och för människorna. Samtidigt förväntas vd:n att vara stödjande och engagerad i sina anställda och i arbetet. Men allt för ofta glöms den egna vd:ns arbetsmiljö bort vilket i värsta fall kan leda till en direkt påverkan på ledarskapet i företaget. Hon har själv erfarenhet av utmattningssyndrom och en medicinska bakgrund som sjuksköterska. Som standup komiker blandas både humor och allvar samtidigt som hon ger inspiration och kunskaper baserat på metoder både från västerländska och österländska traditioner.

 

Erbjudande via Curemo:  Boka Sofia Nordgren för en skräddarsydd föreläsning + en inkluderad workshop utan extra kostnad. En workshop är nästa steg i förändringsarbetet och hjälper ert team/organisation att nå önskat resultat. För att ta del av erbjudandet klicka på ”Mer info”.

Mer info

Presentation

Genom att se hälsa genom en holistisk synvinkel kan både vd:n, cheferna och de anställda öka resultat, undvika sjukskrivningar, bli mer motiverade och få en bestående hälsa. En holistisk syn på hälsa handlar om att förena områden, fysisk- och psykisk hälsa.

Stress, sömnbesvär och utbrändhet drabbar personer i olika led både chefer, arbetsledare och anställda.  Det påverkar olika delar så som resonemang, planering, minne och problemlösning. Med en medicinsk utbildning i sin verktygslåda lär föreläsaren och coachen Sofia ut konkreta metoder i hur man som chef, anställd och individ kan nå sin fulla potential och skapa en arbetsplats som hjälper både vd:n och de anställda att öka resultaten och motivationen samtidigt som man skapar en bättre hälsa och arbetsmiljö i organisationen. Men en bra arbetsmiljö börjar i toppen och sipprar ner i organisationen. Eftersom vd:n är grunden i en organisation är det av största vikt att denna har de rätta verktygen för att kunna upprätta och bibehålla en bra hälsa och arbetsmiljö för alla i organisationen.

Sofia lär ut utifrån den egna succestrategi hon skapat.

Sofia Nordgren är föreläsare, moderator, coach, komiker och VD på företaget Life +. Hon kommer ursprungligen från Bangladesh men har vuxit upp i Dalarna innan hon slutligen flyttade till Stockholm. Sofia har medicinsk bakgrund som sjuksköterska och över 25 års erfarenhet på över 100 olika arbetsplatser och vårdinrättningar som konsult. Det har gett Sofia stor erfarenhet av alla de vanligaste problemen som kan uppstå bland de anställda på ett företag. Vilka problem och frågeställningar är det som ofta uppstår bland medarbetarna som hindrar dem från att känna sig motiverade, stressfria och glada med sitt jobb?

”Vill du vara med i strävan in i framtida hälsotrender, påskynda framgången genom att förutse och skapa förtroende genom friskare och mer engagerad personal? Genom att få konkreta råd som chef? Vill du ha verktygen innan personalen är helt urladdade (som mobilen, datorn)? Hur du kan överleva under Corona tider? Hur du kan återhämta dig efter coronatider? Är du redo att ta ett steg utanför trygghetszonen och engagera dig helhjärtat och skapa bättre möjligheter att lära dig och bli bättre? Sofia får det komplexa att bli mer förståeligt på ett enkelt sätt”

Sofia är utbildad internationellt inom hälsa, dans, friskvård, ledarskap, coachning  och scenframträdande. Hon delar frikostigt med sig av sig själv, med såväl allvar som humor och med glimten i ögat. Det sker genom medryckande och berörande storytelling blandat med standup comedy hon har internationell erfarenhet av både från New York och Berlin. Sofia gillar att överraska sin publik med en blandning av teori och interaktiva övningar utöver det vanliga. 

Hon får många att skratta och en del tankar som för dig utanför boxen på många härliga och överraskande sätt. Det är då som du lär dig och kan bli bättre. Du lämnas aldrig oberörd eller uttråkad.

Sofia lär ut hur man kan  hantera sin tid effektivare och hälsosammare, hur man kan bryta dåliga mönster och ersätta dem med goda vanor.  Minska sjukfrånvaron,  öka energin och motivationen genom att satsa på en hållbar hälsa. Samtidigt som ni har roligare på jobbet och får nöjdare kunder.

Sofia erbjuder  även workshops, individuell coaching och standup comedy samt digitala och live-streamade föreläsningar.

Exempel på innehåll i en föreläsning med Sofia Nordgren

 • Hur du får en bestående hälsa på din arbetsplats
 • Positiv förändringsarbete på arbetsplatsen
 • Stresshantering
 • Minskade sjukskrivningar
 • Olika aktiviteter tillsammans som blir roligare teambuilding
 • Hur du skapar nya mål och visioner, livstilsförändringar
 • Hur du hittar/ökar din energi, motivation och passion
 • När livet inte blev som du hade tänkt dig? Hur vänder man motgångar till framgångar?
 • Från vilsen till lyckad
 • ”Invandrare” aspekter att vara ”svensk” i perspektiv som adopterad

"Sofia skapade en positiv energi i grupperna. Hon började med att prata om sig själv, vad personlig hälsa betyder för mig själv, hur det påverkar människor omkring mig och att jag kan prioritera vad jag gör. Det varvades mellan teori och konkreta verktyg som jag kan använda för att må bättre. Denna blandning med inslag av stand up chockade nästan publiken. Men hon bröt barriärer och öppnade dörrar och sinnen så att människor blev benägna att tänka utanför boxen. "

- Ramona Ankara (Bitr verksamhetschef Ersta Diakoni), Linnegården

"Vi bjuder in talare från hela världen för att dela med sig av sin kunskap inom personlig utveckling, företagande och finans. På talareventet Empowered Women’s Event talade Sofia Nordgren om sin resa och vikten av tidshantering. Hon var en av dagens bästa talare. Hon gjorde ett fantastiskt jobb, engagerade publiken och lyckades på en kort tid skapa en relation till publiken. Vad hon gör är väldigt imponerande. Hon har skapat ett helt system för hur hon ska hjälpa företag skapa mer energi ibland sina anställda. "

- Daniel Wood (VD), Swedish wealth Institute

"Bra gjort och spännande att få personalen på kliniken energifylld mitt på dagen när de oftast är som tröttast. Jag trodde inte att alla skulle delta, men det gjorde de. Bra med teoretisk introduktion och sedan övergång till praktiska övningar. Alla såg upplyfta, lättare och gladare ut när de gick därifrån. "

- Christine Hildenbrant (Verksamhetschef), Vardaga, Magdalena garden

Övrig Information

Pris: Enligt offert

Förslag på innehåll:

Skratta dig frisk
Är du som chef stressad att styra din organisation och verksamhet mot uppsatta mål? Hur skall du återhämta personalens hälsa och företagets ekonomi?
Hur kan du som chef styra och förutse företagets antal sjukskrivningar och få en högpresterande arbetsgrupp?

Utgår från Stockholm

Svenska, Engelska

Föreläser inom: Adoption, Arbetsglädje, Erbjudande: Boka Föreläsning med inkluderad Workshop, Förändring, Friskvård, Medarbetarskap, Prestation, Psykisk ohälsa, Standup comedy, Workshops

Mer information:


Kunskapsområden:
 • effektivitet, framgång
 • förändring, organisation, organisationsutveckling
 • företagskultur
 • hälsa, friskvård
 • arbetsglädje
 • ledarskap
 • medarbetarskap
 • arbetsmiljö
 • psykisk ohälsa
 • adoption
 • hitta din drivkraft och passion

Intresseanmälan för Sofia Nordgren

Skicka en kostnadsfri förfrågan direkt till föreläsaren.

Genom att skicka godkänner du våra användarvillkor


Övrig Information

Pris: Enligt offert

Förslag på innehåll:

Skratta dig frisk
Är du som chef stressad att styra din organisation och verksamhet mot uppsatta mål? Hur skall du återhämta personalens hälsa och företagets ekonomi?
Hur kan du som chef styra och förutse företagets antal sjukskrivningar och få en högpresterande arbetsgrupp?

Utgår från Stockholm

Svenska, Engelska

Föreläser inom: Adoption, Arbetsglädje, Erbjudande: Boka Föreläsning med inkluderad Workshop, Förändring, Friskvård, Medarbetarskap, Prestation, Psykisk ohälsa, Standup comedy, Workshops

Mer information:


Kunskapsområden:
 • effektivitet, framgång
 • förändring, organisation, organisationsutveckling
 • företagskultur
 • hälsa, friskvård
 • arbetsglädje
 • ledarskap
 • medarbetarskap
 • arbetsmiljö
 • psykisk ohälsa
 • adoption
 • hitta din drivkraft och passion
close

Tack för din förfrågan

Ditt meddelande har skickats. Föreläsaren kommer återkomma till dig så fort som möjligt med svar på dina frågor.